Vasaros receptas: linkėjimai iš Kretos Pereiti į pagrindinį turinį

Vasaros receptas: linkėjimai iš Kretos

Šiam neįprastam lietuvių skrandžiui karštam užkandžiui su padažu reikės: agurko, pusantros stiklinės (300 ml) natūralaus jogurto be priedų, dviejų šaukštų grietinės, dviejų skiltelių česnako, žiupsnio supjaustytų krapų, druskos, penkių - dešimties šviežių cukinijų žiedų, lengvai besilydančio fermentinio sūrio 100-200 g, išplakto žalio kiaušinio, žiupsnelio juodų maltų piprų.

Pirmiausiai paruošiame padažą: sutarkuojame agurką (geriau nuluptą) stambia trintuve, užberiame druska ir palaikome apie pusvalandį. Išsiskyrusias sultis nupilame. Tuomet į tą patį dubenį supilame jogurtą, grietinę, įberiame sutrintą ar susmulkintą česnaką, krapus. Sumaišome. Tuomet imame cukinijų žiedus, juos praskleidžiame, įdedama į jų vidų po gabaliuką fermentinio sūrio, pamirkome kiekvieną taip farširuotą žiedą į kiaušinio plakinį (kuo daugiau farširuotų žiedų, tuo daugiau reikės plaktų kiaušinių), paskaniname maltais pipirais. Kepame trumpai keptuvėje ant gero aliejaus. Paduodama į stalą kartu su padažu.

Šiuo neįprastu patiekalu savo svečius vaišina Lietuvos nepriklausomybės akto signataro Jono Vileišio anūkė Danga Vileišytė, kuri, kasmet vasarodama Kretoje, puikiai išmoko graikų kalbą, žino vietos papročius ir išmoko paruošti daugybę originalių patiekalų. Šį padiktuotą telefonu receptą ji pavadino "Linkėjimais iš Kretos".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų