Vasaros receptas: neįmantri žydų virtuvė Pereiti į pagrindinį turinį

Vasaros receptas: neįmantri žydų virtuvė

Rytų šalių patiekalai garsėja spalvingumu ir pikantišku skoniu, o Kauno žydų bendruomenės pirmininkas Gercas Žakas priduria, jog jam labai svarbu, kad produktai būtų paprasti, patiekalas gaminamas lengvai ir greitai. G.Žakas siūlo paskanauti salotų ir užkandžio.

Mizerija (4-6 porcijos)

Tai lengvas saldžiarūgščio skonio garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų. Jį reiktų paruošti porą valandų prieš pateikiant svečiams ar šeimai. Šiam garnyrui pagaminti užteks penkių minučių.

Mizerijai pagaminti reikės:
Penkių šviežių agurkų.
Nemažos ropelės raudono svogūno.
Vienos citrinos sulčių.
Dviejų šaukštelių cukraus.
Pusės stiklinės vandens.

Agurkų odelę nulupti, nuvalyti svogūno ropelę ir abi daržoves supjaustyti labai plonais griežinėliais. Sudėti į dubenėlį, užpilti stiklinėje sumaišius vandenį, citrinos sultis ir cukrų.

Vegetariškas užkandis (4-6 porcijos)

Jį ruošdami užtruksite penkias minutes.
Reikės:
Didelės svogūno ropelės.
Keturių kietai virtų kiaušinių.
Pusės stiklinės smulkintų riešutų.
Pusės stiklinės konservuotų žirnelių.
Druskos.
Pipirų
Aliejaus.

Svogūną supjaustyti mažais kubeliais, kepti aliejuje iki pagels. Smulkiai supjaustyti kiaušinius gerai sumaišyti (galima ir suplakti plaktuvu) su žirneliais, riešutais, keptais svogūnais, paskaninti druska, pipirais. Jei masė per sausa, galima praskiesti tradiciniu majonezu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų