Vasaros receptas: Valentino šaltibarščiai Pereiti į pagrindinį turinį

Vasaros receptas: Valentino šaltibarščiai

Žinomas aktorius ir režisierius Valentinas Masalskis - dažnas svečias kauniečių medikų Sigitos Paškevičienės ir Gintauto Laurinavičiaus namuose, nes šiuos žmones sieja neatsitiktinė pažintis.

Gintautas lydėjo į Afriką lietuviško filmo kūrimo grupę, kurioje buvo ir didelę traumą autoavarijoje patyręs V.Masalskis. S.Paškevičienė tvirtina, kad garsusis Valentinas, jei dirbtų restorano virtuvės šefu, taip pat greit išgarsėtų, nes puikiai moka gaminti. Sigita siūlo laikraščio skaitytojams Valentino ruošiamus šaltibarščius, kurių jai ne kartą teko pačiai ragauti ir gaminti.

Šiems šaltibarščiams pagaminti reikės:

Dviejų nuluptų agurkų.
Dviejų kietai virtų kiaušinių.
Poros žiupsnių supjaustytų krapų šakelių.
Vidutinio dydžio virto ar marinuoto burokėlio.
Litro pasukų ir pusės litro riebios saldžios grietinėlės.
Pusės citrinos sulčių, druskos.

Jei namuose neatsiras marinuoto burokėlio, tai tokiems šaltibarščiams tiks ir virtas, tačiau jį reiktų paruošti iš vakaro (sutarkuoti ir apšlakstyti dviem šaukšteliais citrinos sulčių). Sutarkuotą marinuotą ar paruoštą iš vakaro virtą burokėlį sumaišyti su kubeliais pjaustytais agurkais ir kiaušiniais, įpilti pasukas ir grietinėlę, įberti pagal skonį druskos, negailėti pjaustytų krapų.

Pastaba: šiuos šaltibarščius galima lengvai pagaminti per 10 minučių. Jų kiekio užteks šešiems žmonėms.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų