Pereiti į pagrindinį turinį

Viščiukai kvies į rinkimus

2009-03-25 09:00
Viščiukai kvies į rinkimus
Viščiukai kvies į rinkimus / EP informacijos biuro nuotr. Nuomonė: stenduose įsitaisę broileriai "klaus", ar žmonėms reikia daugiau vartotojiškos informacijos ant pakuočių.

Į peršviečiamą pakuotę įvynioti du kelių metrų aukščio plastikiniai broileriai papuoš Vilniaus, vėliau – Kauno viešąsias erdves. Neįprasta milžiniška instaliacija žmonėms primins birželio pradžioje vyksiančius Europos Parlamento (EP) rinkimus.

Šiųmetė EP rinkimų akcija akcentuoja ne pilietinę pareigą balsuoti, kaip kad buvo 2004-aisiais. Šiemet Briuselio galvos sumanė rinkėjams parodyti jų gyvenimui tiesioginės įtakos turinčias alternatyvas. Jas galima pasirinkti balsuojant už vieną ar kitą partiją. Tuo pačiu rinkėjai bus informuoti būtent apie tas problemas, kurias spręsti EP turi galių. Atitinkamai kandidatai turės mažiau galimybių mulkinti rinkėjus nerealiais pažadais.

EP reklaminė rinkimų kampanija rengiama išvien visose 27 ES šalyse narėse. Kaip pasakojo EP informacijos biuro Lietuvoje atstovas Rolandas Pyragis, reklama rūpinasi viena Vokietijos įmonė. Ji vykdė apklausas ir išsiaiškino, kokios temos kiekvienai šaliai aktualiausios ir pagal tai atrinko reklamos priemones. Iš viso sukurta dešimt plakatų ir instaliacijų skirtingomis temomis. Lietuvai atrinktos dvi – vartotojų teisių apsauga ir energetikos alternatyvos.

Balandžio antroje pusėje didžiuosiuose miestuose pasirodys milžiniškos, maždaug 15 kv. m plotą užimančios, kelių metrų aukščio instaliacijos. Viena jų demonstruos du supakuotus broilerius, kokius galima pamatyti parduotuvėse. Ant vienos pakuotės priklijuota įvairių etikečių, ant kitos – nieko. Šis kūrinys "klaus" žmonių – ar reikia jiems daugiau vartotojiškos informacijos ant prekių pakuočių, ar ne?

Kita instaliacija vaizduos jungiklį, kurį galima nukreipti į vieną iš keturių energijos rūšių. "Kokią energiją pasirinksime?" – praeivių bus klausiama šia instaliacija.

Lietuva pirmą kartą EP rinko 2004 m. Tąkart rinkimai sutapo su prezidento rinkimais ir, palyginti su kitomis ES naujokėmis, EP rinkimuose dalyvavo gana didelis skaičius rinkėjų – 48 proc. Šiemet EP rinkimai Lietuvoje sutaps su prezidento rinkimų antruoju turu, jei jo prireiks renkant šalies prezidentą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų