Pereiti į pagrindinį turinį

Vokiečių filme - Klaipėda

2009-01-30 09:00
Vokiečių filme - Klaipėda
Vokiečių filme - Klaipėda / Vytauto Liaudanskio nuotr. Dokumentika: ant "Meridiano" denio buvo įamžinti realūs istoriniai personažai.

Vokiečių kino kūrėjų sumanymu uostamiesčio simbolis "Meridianas" tapo vienu iš dokumentinės juostos herojų.

Vakar ir užvakar burlaivyje bei Danės krantinėje šalia jo buvo įamžinta keletas vaidybinės dokumentikos scenų. Į 1909-uosius nukelianti istorija paremta tikrais faktais ir pasakoja apie šiaurės ašigalio atradimą.

Su vokiečių kino kompanija "Storyhaus Productions" bendradarbiaujančios bendrovės "Baltijos filmų paslaugos" atstovė Vilija Urbonavičiūtė pasakojo, kad Klaipėdoje buvo filmuojami ekspedicijos dalyvių išvykimo, atvykimo į šiaurės ašigalį bei stovėjimo jame scenos, tad juostos kūrėjams pravertė ir laivo interjero, ir eksterjero vaizdai.

Pagrindinius dokumentinio filmo herojus įkūnys trys vokiečių aktoriai, kuriems Klaipėdoje talkino ir vietos statistai. Šiandien ir rytoj kūrybinė komanda dirbs Latvijoje, o paskutinę filmavimo dieną, sekmadienį, kino aikštele taps Verkių rūmai.

Pasak V.Urbonavičiūtės, kol kas sudėtinga kalbėti apie šios dokumentinės juostos biudžetą, kadangi kūrėjų planus netikėtai pakoregavo oro sąlygos. Užuot apsiribojus vien filmavimu Lietuvoje, sniego ir ledo teko ieškoti kaimyninėje Latvijoje.

Projekto koordinatorė abejojo, ar šį dokumentinį darbą išvys ir mūsų šalies žiūrovai – kompanija "Storyhaus Productions" filmą kuria vienos Vokietijos televizijos užsakymu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų