Artėjantį savaitgalį – trys progos pažinti gyvūnus Lietuvos zoologijos sode

  • Teksto dydis:

Įpusėjus paskutiniam pavasario mėnesiui, gegužės 15–17 dienomis, Lietuvos zoologijos sodas kviečia čia atvykti ir paminėti net tris progas: Tarptautinę nykstančių rūšių dieną, Tarptautinę šeimos dieną ir stumbro Popkorno (gyvūnų prižiūrėtojų vadinamą Popsu) gimtadienį.

Gegužės 15 d. pasaulyje minima Tarptautinė nykstančių rūšių diena. Minint šią dieną, visame pasaulyje siekiama atkreipti visuomenės ir politikų dėmesį į didėjantį nykstančių rūšių skaičių, jų nykimo priežastis bei išsaugojimo svarbą. Labai svarbus retų gyvūnų rūšių išsaugojimo vaidmuo tenka zoologijos sodams, kadangi laisvėje esantys reti gyvūnai, nesiimant tam tikrų priemonių, gali išnykti.

Europinėje nykstančių rūšių išsaugojimo programoje visoje Europoje dalyvauja apie 400 skirtingų gyvūnų rūšių, tarp jų ir Lietuvos zoologijos sode esanti Rotšildo žirafa, karčiuotieji vilkai, snieginiai leopardai ir kitos rūšys. Kaip skelbiama pranešime, zoologijos sodas jau kelintus metus sėkmingai dalyvauja mūsų šalyje nykstančių rūšių – balinių vėžlių, raudonpilvių kumučių, niūriaspalvio auksavabalio, didžiųjų apuokų ir lūšių – populiacijų išsaugojimo projektuose.

Taip pat šią dieną, gegužės 15-ąją, Lietuvos zoologijos sode stumbras Popkornas švenčia savo 10- tąjį gimtadienį. Šis stumbras į zoologijos sodą atvyko 2012 m. iš Varšuvos zoologijos sodo. Tai be galo draugiškas, žaismingas ir savo prižiūrėtojus mylintis girių galiūnas. Gimtadienio proga prižiūrėtojai įteiks Popsui su meile paruoštą gimtadienio tortą. Visi norintys pasveikinti Popsą ir pamatyti, kaip gyvūnas „įvertins“ specialiai jam paruoštas vaišes, kviečiami (nesibūriuojant) prie stumbrų voljero gegužės 15 d., 14 val.

Taip pat gegužės 15 d. minima Tarptautinė šeimų diena. Tad leisdami laiką su savo šeimomis aplankykite ir gausią Lietuvos zoologijos sodo egzotinių gyvūnų ekspoziciją.

Šioms trims progoms skirtas visas savaitgalis – gegužės 15–17 dienos, kurių metu galėsite dalyvauti orientaciniame žaidime apie nykstančius gyvūnus. Atvykę į zoologijos sodą, kasose gausite žaidimo klausimus, į kuriuos teisingai atsakę, turėsite galimybę laimėti kvietimus, apsilankyti zoologijos sode. Laimėtojai bus skelbiami gegužės 18 d. (pirmadienį) 11.00 val. Lietuvos zoologijos sodo „Facebook“ paskyroje tiesioginės vaizdo transliacijos metu.

Zoologijos sodo atstovai rekomenduoja pirkti elektroninius bilietus zoologijos sodo interneto svetainėje www.zoosodas.lt arba atsiskaityti už bilietus zoologijos sodo kasose, naudojantis banko kortele. Visų atvykstančių lankytojų prašoma būti sąmoningais, saugoti vieni kitus ir dėvėti apsaugines veido kaukes, išskyrus vaikus iki 2 metų. Zoologijos sode rekomenduojama lankytis ne didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis, išskyrus vienos šeimos narius. Eilėse prie kasų ir zoologijos sodo teritorijoje prašoma laikytis saugaus, ne mažesnio kaip 2 metrų atstumo, vienas nuo kito.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Jo paskubekit kol anas su lankais neisisulo...

...

... portretas
O kada šernienos kepsniais vaišinsit?

Mažeika

Mažeika portretas
Nu, čia šernas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių