Botanikos sode – džiazas, degustacijos ir diskusijos apie Europos ateitį

  • Teksto dydis:

Šį ketvirtadienį Kaune, Botanikos sode vyks renginys, skirtas visiems, kurie neabejingi Europai ir jos ateičiai – čia bus pristatytas naujos kartos „Europe Direct“ informacijos centras.

Tarp renginio dalyvių – Europos Parlamento narys, Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) profesorius Liudas Mažylis, Europos Komisijos atstovybės ir Europos Parlamento biuro Lietuvoje, Kauno savivaldybės, VDU atstovai ir Kauno „Europe Direct“ centro partneriai.

„Renginio svečiai pristatys svarbiausius ES komunikacijos aspektus ir konferencijos apie Europos ateitį koncepciją, čia taip pat skambės džiazo muzika, vyks įvairių rūšių Botanikos sode išaugintų mėtų arbatos degustacija. Pristatymo pabaigoje vyks ekskursija, kurios metu bus galima pajusti Aukštosios Fredos dvaro dvasią, susipažinti su unikaliomis kolekcijomis, pasigrožėti daugiau nei 1,5 tūkst. veislių žydinčiomis rožėmis ir išgirsti įdomiausius faktus apie Botanikos sodą“, – pasakojo informacijos centro vadovė Diana Lukoševičiūtė-Burneikienė.

Nuo gegužės 1 d. Kaune, kaip ir kituose aštuoniuose Lietuvos miestuose, veiklą tęsia naujos kartos informacijos centrai „Europe Direct“. Tai – tinklas, kurį sudaro 424 centrai visoje ES, yra komunikacinis Europos Komisijos projektas, skirtas informuoti visuomenę apie ES, jos prioritetus ir aktualijas, organizuojant renginius aktualiomis ES temomis, sudaryti galimybę žmonėms išgirsti ekspertų nuomones ir skatinti diskusijas.

Numatoma, jog artimiausius ketverius metus šie naujos kartos centrai turės modernizuotus įgaliojimus: jie ne tik organizuos tokius renginius kaip konferencija dėl Europos ateities, taip prisidėdami prie Europos viešosios erdvės plėtojimo, bet ir teiks vietos žiniasklaidai aktualią informaciją apie ES politiką ir prioritetus, įtrauks ją į savo veiklą, padės Europos Komisijai stebėti su ES politika susijusius vietos aspektus.

Centrai taip pat skatins aktyvų Europos pilietiškumą mokyklose ir koordinuos veiklą su kitais ES tinklais ir vietiniais komunikacijos partneriais. Jie padės palaikyti svarbų ES institucijų ir piliečių ryšį ir atskleisti, kaip Europa kovoja su COVID-19 pandemija, kaip, įgyvendindama programą „NextGenerationEU“ ir siekdama žaliosios ir skaitmeninės pertvarkos, skatina ekonomikos atsigavimą.

Lietuvoje veikiantys informacijos centrai glaudžiai bendradarbiauja su Europos Komisijos atstovybe Lietuvoje ir Europos Parlamento biuru Lietuvoje, o jų veikla piliečiams yra nemokama.

Kaune šis informacijos centras (anksčiau – Kauno Europos informacijos centras) veikia nuo 2000 m. 

Pristatymo renginys vyks liepos 8 d., ketvirtadienį, 15 val., Botanikos sode (Ž. E. Žilibero g. 6, Kaunas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių