Debiutinė Atanio daina – su gaiviomis elektroninės muzikos spalvomis (vaizdo įrašas)

  • Teksto dydis:

Originaliu amplua nuspalvinti lietuviškos elektroninės muzikos padangę pasiryžęs jaunas prodiuseris Atanis pasiruošęs žengti naują žingsnį karjeros kelyje. Jis, kartu su kolega Žilvinu Kovu, į gyvenimą išleidžia drauge sukurtą dainą „Sustok“.

Tai – ilgą kelią nuėjęs kūrinys, kurio kūrybinis procesas užtruko bene dvejus metus. Apie dainos gimimą prodiuseris pasakoja: „Pirminė versija – dainuojamosios poezijos kūrinys, kurį į mano namuose įrengtą studiją atnešė Kauno Juozo Gruodžio konservatorijos bendramokslis, geras mano draugas, šiuo metu akademinį dainavimą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje studijuojantis Žilvinas Kovas. Vos perklausęs šią dainą iš karto mintyse ėmiau kurti vizijas, kaip ji skambėtų elektroninės muzikos stiliumi. Apie idėją prasitariau Žilvinui, ir kartu entuziastingai ėmėmės darbo“.

Pasak jaunojo muzikos prodiuserio, dainos tekstas, atspindintis tauraus meilės jausmo inspiruotas vidines žmogaus kovas, rytietiškomis dermėmis nuspalvinti muzikiniai motyvai bei „deep house“ stiliaus prieskonis leidžia teigti, kad tai nėra tipinis, visus reikiamus standartus atitinkantis, romantiškas bei saldus populiariosios muzikos kūrinys. Mišri stilistika suteikia dainai universalumo ir leidžia tikėtis, kad ji ras klausytoją įvairią muziką mėgstančioje auditorijoje.

Įgyvendinti idėją jauniesiems kūrėjams padėjo kompozitorius, dainininkas bei muzikos prodiuseris Modestas Kapustinskas, geriau žinomas Modestyno pseudonimu. Jo patarimai techniniais ir meniniais klausimais bei suteikta galimybė naudotis profesionaliai įrengta įrašų studija, tapo nemenka paspirtimi naujajam kūrybiniam duetui.

Tikrasis debiutuojančio muzikos prodiuserio Atanio vardas – Antanas Savickas. Tiek lietuviško, tiek armėniško kraujo turintis kūrėjas puoselėja ambicingus ateities planus. Tikėtina, kad dainos „Sustok“ įkvėpta muzikinė grupė „Atanis & Žilvinas Kovas“, šiandien pristatanti pirmąjį hitą, gyvuos ir toliau, o greitu laiku kokybiškos muzikos mylėtojai turėtų išgirsti apie naujus, Modestyno ir Atanio rengiamus bendrus projektus.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių