„Eurovizijos“ laimėtojas S. Sobralis grįžta į Lietuvą: surengs koncertą Trakų pilyje

  • Teksto dydis:

Lietuvos koncertų lankytojų širdis užkariavęs portugalų dainininkas Salvadoras Sobralis vasarą sugrįš dar sykį su jais susitikti. 2020-ųjų liepos 16 dieną romantiškasis „Eurovizijos“ laimėtojas surengs koncertą Trakų pilyje. Tai bus pirmas sykis, kai šis atlikėjas mūsų šalyje dainuos po atviru dangumi.

2018-aisiais Vilniuje, o 2019-aisiais – Kaune įspūdingus koncertus surengęs portugalų dainininkas, kaip ir ankstesnius sykius, į Lietuvą atvyks festivalio „Kaunas Jazz“ kvietimu.

Du ankstesni Salvadoro koncertai tapo vienais šilčiausių atsiliepimų sulaukusių renginių per visą „Kaunas Jazz“ istoriją.

Dainininkas publiką nuginklavo ne tik puikiai parinktu repertuaru, kuriame skambėjo ir 2017-aisiais „Euroviziją“ laimėjęs hitas „Amar pelos dois“, bet ir šiltu bendravimu, humoro jausmu ir įspūdingu muzikalumu.

Klausytojus sužavėjo ir jo paruoštas siurprizas – jausmingai sudainuota kiekvieno lietuvio širdžiai artima daina „Paukščiai“. Šio epizodo įrašas plačiai pasklido socialiniuose tinkluose.

„2020-aisiais festivalis „Kaunas Jazz“ švęs trisdešimtmetį, todėl nusprendėme šią progą paminėti, pasikviesdami bent keletą atlikėjų, kurie festivalio publikai įsiminė labiausiai. Tarp jų bus ir pavasarį į festivalį sugrįšiantys garsūs atlikėjai Gregory Porteris, Bobas Jamesas, Tillas Brönneris, ir, dabar jau su džiaugsmu galime paskelbti, vasaros koncertą festivalio publikai surengsiantis S. Sobralis“, – sako „Kaunas Jazz“ meno vadovė Indrė Jučaitė-Sarneckienė.

„Nekantrauju sugrįžti į šalį, kuri mane jau du kartus taip šiltai priėmė. Surengti vasaros koncertą po atviru dangumi buvo didelis mano noras – tokioje vietoje, kaip Trakų pilis, atmosfera tikrai bus ypatinga“, – neabejoja S. Sobralis.

Beje, tai bus pirmasis kartas ir festivaliui „Kaunas Jazz“ – iki šiol Trakų pilyje jo koncertai nėra vykę.

Bilietų į romantiškiausią „Kaunas Jazz“ vasaros koncertą jau dabar galima paprašyti Kalėdų senelio arba įsigyti visose bilietai.lt kasose ir internetu – www.bilietai.lt.

Nors ir nelengva tuo patikėti, pasirodymas Vilniuje 2018-aisiais buvo pirmasis S. Sobralio koncertas, surengtas ne gimtojoje Portugalijoje ar kaimyninėje Ispanijoje.

„Nežinojau, ko tikėtis, tačiau buvau priblokštas Lietuvos publikos dėmesio ir šilumos. Šis koncertas buvo ne tik geriausias per mano kelių dienų viešnagę Baltijos šalyse, bet ir vienas geriausių per visą mano karjerą“, – sakė S. Sobralis.

2017-aisiais Kijeve „Eurovizijos“ dainų konkursą įtikinamai laimėjęs S. Sobralis tapo šiame konkurse vietą atrandančios brandesnės muzikos simboliu.

„Amar pelos dois“ – harmoniškai turtingas, lyriškas, melodingas kūrinys. Tai emocinga daina, kuri kvėpavo „Eurovizijoje“. Nesigėdiju ir nebijau to pasakyti – tai buvo geriausia daina“, – viename iš retų savo interviu sakė 29-erių S. Sobralis, kuriam maksimalų balų skaičių skyrė ir Lietuvos žiūrovai bei komisija.

Laimėti dainininkui nesutrukdė ir silpna sveikata. 2017-ųjų rudenį dainininkas atsisveikino su gerbėjais ir keliems mėnesiams buvo paguldytas į ligoninę, kur jam atlikta širdies persodinimo operacija.

Po jos atsigavęs dainininkas į sceną triumfuodamas grįžo į sceną. Portugalijoje nacionaliniu didvyriu tapęs, šalies prezidento apdovanotas dainininkas šiuo metu dalyvauja keliuose muzikiniuose projektuose – su įvairių sudėčių grupėmis groja džiazą, Lotynų Amerikos ritmų ir bolero įkvėptą muziką.

Trakuose jis dainuos geriausius solinio repertuaro kūrinius iš abiejų albumų, kurių naujausias, pavadintas „Paris, Lisboa“, pasirodė 2019 metų pavasarį.

Po operacijos Salvadoras visiškai atsigavo, yra kupinas jėgų ir gyvenimo džiaugsmo.

„Darau tai, ką noriu, ir matau, kad žmonėms tai patinka. Vienas psichologas man sakė, kad moku jausti publiką. Bet aš nepataikauju. Koncertuodamas įsitikinau – žmonės yra atviri ir pasiruošę būti nustebinti“, – yra sakęs S. Sobralis, jau spėjęs užmegzti šiltą ir nuoširdų ryšį su Lietuvos klausytojais.

S.Sobralio koncertas toliau pildo „Kaunas Jazz“ skelbiamų gerų naujienų sąrašą. Kaip skelbta anksčiau balandį vyksiančio 30-ojo festivalio metu koncertuos Lietuvos ir užsienio džiazo žvaigždės Gregory Porteris su Kauno miesto simfoniniu orkestru, Bobas Jamesas, Tillas Brönneris, Avery Sunshine, Jamisonas Rossas, „Four80East” ir daug kitų. Visą, šiuo metu dar pildomą, festivalio programą galite rasti www.kaunasjazz.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
ŽURNALIŪGA , O TAI JIS GIMĘS LIETUVOJE , KAD ''SUGRĮŽTA''

kaunietis

kaunietis portretas
gerai kad pasveiko, jaunas žmogus, bet tada jo liga buvo vienas iš dedamuju kad laimetų eurovizija, nes labai apie tai buvo rašoma, žmonės ir pagailėjo..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių