„Eurovizijos“ nugalėtojai „Kalush Orchestra“ koncertą perkelia į „Žalgirio“ areną

Birželio 16 d. planuojamas Ukrainos palaikymo koncertas „Aš esu Ukraina“ drauge su „Eurovizijos“ nugalėtojais „Kalush Orchestra“ perkeliamas į „Žalgirio“ areną Kaune.

Visuomenėje kilus klausimams, ar Ukrainos paramos koncertas gali vykti „Avia Solutions Group“ arenoje, grupės „Kalush Orchestra“ atstovai drauge su organizatoriais nusprendė koncertą perkelti į kitą vietą, teigiama pranešime žiniasklaidai.

„Kadangi koncerto absoliutus prioritetas yra parama Ukrainai ir žmonių vienybė, šiuo atveju visuomenės skaldymas yra itin svarbi aplinkybė ir vietą nuspręsta keisti. Esame tikri, kad lietuvių palaikymas Ukrainai yra svarbiausia šio koncerto dalis“, – teigia renginio organizatoriai.

Pasak Ukrainos ambasadoriaus Lietuvoje Petro Beštos, šio koncerto pagrindinis tikslas, kuriuo su pasauliu nori pasidalinti grupė, yra žymiai svarbiau nei koncerto vieta.

„Labai vertiname mūsų draugų Lietuvoje paramą ir džiaugiamės galimybe į Lietuvą atvežti „Kalush Orchestra“ energiją. Nekantriai visų laukiame koncerte!“, – sako Ukrainos ambasadorius.

Organizatoriai informuoja, kad įsigijusiems bilietus bus pasiūlyta dalyvauti koncerte „Žalgirio“ arenoje arba bus grąžinti pinigai.

Iškart po pergalės „Eurovizijoje“ ukrainiečių grupė „Kalush Orchestra“ pranešė, jog jau birželio 16 d. surengs pasirodymą „Aš esu Ukraina“ Lietuvoje.

Organizatoriai primena, kad koncertas yra skirtas surinkti paramą Ukrainos ambasados įkurtam fondui „Aš esu Ukraina“, kuriam atiteks ne mažiau kaip pusė už bilietus surinktos sumos.

„Ukrainos atlikėjai šiuo metu turi misiją skleisti informaciją apie karo niokojamą savo šalį ir padėti jai itin sudėtingu metu. Kiekvieno iš lietuvių ne tik moralinis, bet ir finansinis palaikymas yra labai svarbus, o prisidėti nusipirkus bilietą – labai paprasta“, – teigia konkurso organizatoriai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kauno diena pagal

Kauno diena pagal portretas
'Kauno diena' ir ne tik pagal IP adresą žino komentatorius. Reikia atsakyti už savo žodžius.

onute to TAM kas tas rašynėtojas prieš ukrainiečius

onute  to TAM kas tas rašynėtojas prieš ukrainiečius portretas
Aš asile rašynėtoja b--et givuly nenuormalus sakai tautu kiršytojas asile tai ko kiršini prieš rusu tauta nueik gyvuli i gėju parada 6 autobusai gėju ukru atvyko i eitynes pidaru o eurovizijoje neivieno balo litovcam neskyrė Tai kaip linksmi važynėja lig ten karo ir nėra gal tu asile nuvažiuok pakariausi kol jie jauni vyrai po europa valkiojasi

Kauno miestas

Kauno miestas portretas
turi nuostabų simfoninį orkestrą. Būtų gražu supažindinti tuos krapų vargetas su tikru orkestru. Net ne nacionaliniu,Gaila koncertas negreit, bet gal kas turi ryšių ir galėtų išprašyti sugroti pora kūrinių tiems kaliošiniams. Kad suprastų kaip gėda saujelei mulkių orkestru pasivadinti.
VISI KOMENTARAI 44

Galerijos

Daugiau straipsnių