Filharmonijos scenoje – kylančios muzikos žvaigždės

  • Teksto dydis:

Kauno miesto simfoninis orkestras (KMSO) ir jo dirigentas Vilmantas Kaliūnas skiria didžiulį dėmesį jauniems muzikams skatinti, todėl kasmet rengia koncertų, kurių metu tarptautinių konkursų laureatai iš įvairių pasaulio šalių turi puikią galimybę pasirodyti Kauno publikai.

Jau šį penktadienį Kauno valstybinės filharmonijos Didžiosios salės scenoje pasirodys net dvi solistės. Tai "Kaunas Piano Fest 2018" publikos prizo nugalėtoja iš Vokietijos pianistė Alexandra Mazurkevich ir IV tarptautinio klasikinės muzikos atlikėjų konkurso "Kaunas Sonorum" konkurso Grand Prix laimėtoja sopranas iš Baltarusijos Albina Tonkikh.

A.Mazurkevich baigė bakalauro studijas Štutgarto aukštojoje muzikos ir teatro mokykloje, šiuo metu pianistė studijuoja pas profesorių Michaelį Hauberą. Pernai A.Mazurkevich tapo "Massarosa" Tarptautinio pianistų konkurso nugalėtoja, pelnė antrą vietą "Palma d’Oro" konkurse "San Benedetto del Tronto". 2017 m. Tarptautiniame konkurse "Pianale Schlitz" pelnė ypatingą apdovanojimą – "Fundación Eutherpe". 2011 m. pianistė tapo Tarptautinio pianistų konkurso Taline II vietos nugalėtoja ir gavo apdovanojimą už geriausią estų kūrinio atlikimą.

Apie pianistės talentą byloja ir tas faktas, kad nuo 2015 m. ji yra remiama asociacijos "Live Music Now" Vokietijoje.

A.Mazurkevich reguliariai rengia savo solo koncertus Vokietijoje, Estijoje, Ispanijoje, Rusijoje, Italijoje. Pianistės repertuaras yra platus ir įvairus. Ji dalyvauja įvairiuose projektuose su dainininkais ir instrumentalistais, taip pat daug dėmesio skiria kamerinei muzikai.

Klasikinį dainavimą Baltarusijos valstybinėje muzikos akademijoje studijavusi soprano balso savininkė A.Tonkikh 2017 m. pripažinta geriausia tarp 605 klasikinės muzikos atlikėjų "Kaunas Sonorum" konkurse dalyvavusių atlikėjų iš 24 šalių nuo 6 iki 23 metų. Greta pagrindinio konkurso prizo – 2 000 eurų, atlikėja buvo apdovanota specialiuoju Baltarusijos Respublikos ambasados Lietuvoje prizu, taip pat Kauno miesto simfoninio orkestro specialiuoju prizu – pasiūlymu orkestro pavasario koncertinį sezoną atvykti į Kauną ir čia surengti koncertą. Solistė su džiaugsmu priėmė šį kvietimą. Ir jau šį penktadienį klausytojams dovanos gražiausias arijas.

Koncerto dieną solistės ir orkestras, diriguojami publikos mylimo dirigento V.Kaliūno, atliks kompozitorių Wolfgango Amadeus Mozarto, Ludvigo van Bethoveno, Giuseppe's Verdi, Richardo Strausso, Gaetano Donizetti kūrinius.


Kas? Konkursų nugalėtojų ir KMSO koncertas.

Kur? Kauno valstybinėje filharmonijoje.

Kada? balandžio 5 d. 18 val.


Šiame straipsnyje: KMSOkoncertasKauno filharmonija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių