G. Vaičio parodoje – sutelktų spalvų šokis

  • Teksto dydis:

Atšaukus viešus renginius, skaitmeninės technologijos suteikia atsarginio plano galimybes. Pasinaudodama šia išeitimi Gabrielės meno galerija virtualioje erdvėje pristato tapytojo Gintauto Vaičio darbų parodą "Tapybinės sonatos".

Adresu http://www.gabrielegallery.eu pristatomoje parodoje, kuri rengiama bendradarbiaujant su Kauno kultūros centru, žinomas Kauno menininkas pristato naujausią tapybos darbų ciklą "Tapybinės sonatos", kurį sudaro penkiolika vidutinio formato tapybos darbų. Tai abstrakčia technika atlikti darbai, kuriuos jungia panaši tapybinė technika, spalvinės niuansacijos, darbuose koliažiškai jungiamos tapybinės formos ir grafinės linijos.

Tapytojo darbų kompozicijos pagrindas – įvairių nesimetriškų geometrinių formų deriniai ir juos į visumą sujungiantys koloristiniai deriniai bei grafinės smulkios juodos linijos. Kiekvieno paveikslo ir ciklo visuma yra ypač vientisa.

Autorius ne tik žaidžia spalvomis ir formomis, bet, subtiliai jas derindamas, kuria savą abstraktų simbolinį pasakojimą, kurio dėmenys ženklina gamtos, metų laikų ir paros ciklus, nuotaikas, vidinės ir išorinės erdvių priešpriešas. Tai patvirtina ir darbų pavadinimai: "Rytas", "Vakaras", "Šokis saulėje", "Šokis saulei", "Gilus ežeras", "Pavasaris", "Gilus vanduo", "Saulės pasveikinimas", "Raudonas vakaras", "Rudens sonata", "Šerkšnas saulėje".

Autoriaus pasirinkta technika – postmodernistinis koliažas, jungiantis formų ir elementų įvairovę, yra itin nuoseklus.

Kuo ši paroda išskirtinė tiek paties menininko, tiek ir šiuolaikinės lietuvių tapybos kontekste? Pirmiausia verta akcentuoti parodos stilistinį vientisumą, iš jo išplaukiantį ir natūralų tapybos technikos pasirinkimą, darbų koloristikos įvairovę, kuri suteikia tapybos pasakojimui dinamikos ir tam tikros intrigos.

Autoriaus pasirinkta technika – postmodernistinis koliažas, jungiantis formų ir elementų įvairovę, yra itin nuoseklus. Naujausias G.Vaičio darbų ciklas "Tapybinės sonatos" per vaizdą įgauna muzikinei sonatai būdingą harmoniją ir skambesį, kuris itin įtaigiai liudija šio pasaulio grožį, kartu ir šiuolaikinio gyvenimo iššūkius bei prieštaringumą.

G.Vaičys – puikiai žinomas Kauno menininkų bendruomenės narys. 1993 m. jis baigė Vilniaus dailės akademiją, nuo 1999 m. priklauso Lietuvos dailininkų sąjungai, yra vadovavęs sąjungos Kauno skyriui (2009–2017).

Tapytojas parodose dalyvauja nuo 1989 m., savo darbus kuria tapybos, objektų, fotografijos ir vaizdo meno srityse. Nuo 2014 m. G.Vaičys yra kultūros bendrijos associacija "Borusia" narys, nuo 2015 m. bendradarbiauja su VšĮ Gabrielės meno galerija, su galerija "Paveikslai.lt", šiuo metu ir su Mo muziejumi.

Kūrybą G.Vaičys derina su pedagogine veikla – tapytojas dirba Kauno dailės gimnazijoje, yra mokytojas metodininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lds

Lds portretas
Valdininko kėdė kūrybą nususino. Paveikslai lt. :) :) kitur jau nebeima...

Edmundui

Edmundui portretas
Mielas Edmundai, Jūs esate visiškai teisus - grožis išgelbės tą Pasaulį. Malonu, kad jūs taip parašėte. Esate didis žmogus ir pranašas. Ačiu Jums.

gerbiamas Mykolai Angelai Buonaroti

gerbiamas Mykolai Angelai Buonaroti portretas
Gal galėtumėte parašyti pavardes gyvenančių Kaune dailininkų kuriuos, Jūsų manymu, galime vadinti "maestro". Norėtume nusipirkti paveikslų ar kitokio pobūdžio darbų? Būčiau dėkinga, Danguolė
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių