Pereiti į pagrindinį turinį

Garliaviečių drobės trykšta šimtmečio spalvomis

2018-03-05 10:13

Garliaviečiai, ir ne tik, turi gerą progą apžiūrėti Olego Karavajevo dailės studijos praėjusių metų kūrybinį derlių. Jos narių tapybos darbų paroda "Šimtmečio spalvos" veikia Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje.

Parodoje eksponuojama apie 30 studijos narių neprofesionalia ranka tapytų drobių. Ekspozicijoje dominuoja peizažai, natiurmortai – dažnas kūrinys ar bent jo apmatai gimė pleneruose, į kuriuos studijos nariai mielai leidžiasi vasarą. Šaltuoju metų laiku šeštadieniais pradėtus darbus tobulina, įgyvendina kitas kūrybines idėjas.

Žinoma, tas, kuris studiją tik retkarčiais lankė, mažesnę pažangą padarė nei tas, kuris tapė nuolat.

Profesionalus dailininkas O.Karavajevas prisipažįsta prieš septyniolika metų subūrė tapyti norėjusius išmokti garliaviečius nemanydamas, kad ši veikla užsitęs taip ilgai. "Galvojau – pamokysiu, bus man draugai. Galėsiu su jais pasikalbėti apie meną, kartu važinėsime į plenerus. Taip ir įklimpau: pradėjo eiti vis naujų žmonių, prašyti, kad ir juos pamokyčiau", – pasakojo savanoriškais pagrindais studijoje dirbantis tapytojas. Taip norinčiųjų padedant O.Karavajevui gilintis į dailės paslaptis kasmet daugėjo.

Pasak dailininko, parodoje matyti, kiek kuris studijos narys per metus pažengė į priekį. "Žinoma, tas, kuris studiją tik retkarčiais lankė, mažesnę pažangą padarė nei tas, kuris tapė nuolat", – neabejojo pašnekovas.

Studijos veikloje dalyvaujama ir šeimomis. Yra buvę atvejų, kai įkandin žmonos tapyti pradeda vyras, o mamos pėdomis į studiją atseka dukros. Jauniausias studijos narys – penktokas, vyriausia – 70-metė.

Studijos parodų surengta ne tik Lietuvoje, bet ir Suomijoje, Vokietijoje. Paroda Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje Garliavoje (Vytauto g. 21) veikia iki kovo 24 d.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų