Garliavoje – R. Keturakio poezijos rinktinės sutiktuvės

  • Teksto dydis:

"Eilėraščių rinkinyje "Teesie" siūbuoja visos mano kūrybos viršūnė ir tylus prisipažinimas, kad autorius tuo abejoja", – taip naująją savo poezijos rinktinę apibūdina poetas, prozininkas, žurnalistas, redaktorius, vertėjas Robertas Keturakis. Knygos pristatymas Garliavoje subūrė poeto talento gerbėjus.

Džiaugėsi jaunimu

Į "Teesie" sutiktuves Kauno rajono savivaldybės Viešojoje bibliotekoje Garliavoje rinkosi vietos gyventojai, šio miestelio mokyklų atstovai, mokiniai, suvažiavo poeto talento gerbėjai iš tolesnių vietų. Vienu pradinių šventės akcentų tapo R.Keturakio eilės, skaitytos Garliavos Jonučių progimnazijos aštuntokų. Literatūrinę kompoziciją pagal jas parengė mokytoja Inga Stepukonienė. R.Keturakis – reto darbštumo ir didelio talento kūrėjas. Poetas prisipažino: čia lankytis jam visuomet labai malonu, nes jis – vietinis, su pirmąja laida baigęs Garliavos vidurinę mokyklą. Atmosferą salėje šildė nuoširdūs pirmųjų poeto klasiokų sveikinimai ir apsikabinimai – į naujausios R.Keturakio knygos sutiktuves atvyko keturios poeto klasės draugės ir net klasės auklėtoja, kuriai jos buvęs mokinys prisipažino esąs dėkingas už daugybę dalykų.

Poetas pasidžiaugė jaunųjų šventės dalyvių gausa, jų šviesiais ir viltį visai Lietuvai teikiančiais veidais. Toks pozityvus garbaus amžiaus žmogaus požiūris į jaunimą nudžiugino ir juos pačius. Viso renginio metu iš moksleivių buvo justi pagarba ir susidomėjimas. Kalbėdamas poetas prisiminė savo mokyklines dienas, partizaninį karą ir to meto vaikų gyvenimo realybę. Tačiau savo kalbos nebaigė minorinėmis gaidomis. Poetas juokaudamas prasitarė, kad yra išties didis žmogus – jo ūgis siekia net 196 cm, tad jis yra ne tik didžiausias poetas Lietuvoje, bet ir visoje Europoje.

Skaitė eiles

Kauno rajono mero patarėja Violeta Boreikienė ir tarybos sekretoriato atstovas Antanas Bagdonas pasveikino ne tik poetą, bet ir jo kūrybos leidyba besirūpinantį Pasaulio lietuvių centro vadovą Valdą Kubilių. Prelatas Vytautas Vaičiūnas linkėjo poetui ilgų gyvenimo metų ir neblėstančios kūrybinės sėkmės.

Garliavos Jonučių progimnazijos Borutaičių draugijos nariai kartu su draugijos pirmininke Garliavos Jonučių gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja Zigrita Petraitiene padeklamavo R.Keturakio kadaise "Poezijos pavasarėliui" sukurtas eiles apie Jonučius.

Poetas nudžiugino renginio dalyvius atmintinai paskaitęs keletą eilėraščių iš savo naujosios rinktinės "Teesie" ir kitų, anot kūrėjo, jam didelę įtaką padariusių poetų, tarp kurių – Kazys Bradūnas, Henrikas Radauskas ir kiti, eiles.

Veikia knygų paroda

Kauno rajono savivaldybės Viešosios bibliotekos direktorė Irena Viktorija Stančiauskienė neslėpė susižavėjimo poeto atmintimi, kurioje telpa ne tik savos, bet ir kitų poetų eilės, džiaugėsi, kad biblioteka gali priimti tokį garbų kraštietį, kvietė aplankyti viešąją biblioteką ir apžiūrėti gausią jo paties knygų parodą, linkėjo kūrybinės sėkmės ir dar ilgai visus džiuginti savo kūryba. Bibliotekos direktorė visus susirinkusiuosius, ypač jaunuosius šventės dalyvius, paragino dažniau užsukti į biblioteką, kurioje gausu ir įvairių renginių, ir veiklų, ir, žinoma, puikių knygų.

Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinės mokyklos, Garliavos Jonučių progimnazijos ir gimnazijos bei Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos moksleiviai su savo mokytojomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių