Pereiti į pagrindinį turinį

Garsūs Rusijos rokeriai Kaune pasveikino Lietuvą su gimtadieniu

2014-03-10 19:40

Kovo 11-osios išvakarėse Kaune skambėjo rusiška muzika. Tačiau pirmadienio vakarą artipilnėje „Žalgirio“ arenoje surengto grupės DDT koncerto niekas provokacija nevadino.

Kovo 11-osios išvakarėse Kaune skambėjo rusiška muzika. Tačiau pirmadienio vakarą artipilnėje „Žalgirio“ arenoje surengto grupės DDT koncerto niekas provokacija nevadino. Kitaip nei liūdnai pagarsėjęs Olego Gazmanovo koncertas pernai Vilniuje bei kiti Rusijos muzikos žvaigždžių pasirodymai prieš svarbias mūsų valstybei dienas, DDT šou dvejopų asociacijų nekėlė.

Atvirkščiai – keli tūkstančiai „Žalgirio“ arenoje susirinkusių DDT kūrybos gerbėjų entuziastingai traukė rokerių balades. Tiesa, Jurijaus Ševčiuko bei kompanijos senosiose programose ir naujojoje, pavadintoje „Kitaip“, skambantys žodžiai itin aiškiai atspindi Lietuvai aktualias temas – kovą už asmens ir valstybės laisvę, pasipriešinimą diktatūrai, siekį mylėti ir būti mylimiems. Jų aktualumas dar labiau išryškėjo revoliucinių Ukrainos įvykių fone.

Grupė DDT Kaune turėjo koncertuoti  dar praėjusį lapkritį, tačiau buvo priversta atšaukti savo programą dėl vieno muzikantų ligos. Į tą koncertą pirkti bilietai liko galioti, tad tie, kurie nutarė kantriai laukti pasirodymo ir negrąžino bilietų, neliko nusivylę. Kaip ir žadėjo J.Ševčiukas, rusai į Kauną atsigabeno net 5 sunkvežimius įvairiausios aparatūros, užtikrinusios aukščiausio lygio garso ir šviesos šou.

Atlikus naująją programą, žiūrovai neskubėjo paleisti J.Ševčiuko. Salė vieningai skandavo senųjų jo hitų pavadinimus. Pajuokavęs, kad pavasarį apie rudenį dainuoti netinka, dainininkas vis dėlto sutiko atlikti kitą savo garsų kūrinį "Tėvynė". "Saugokite savo tėvynę, tai labai svarbu", – palinkėjo charizmatiškasis rokeris, tarsi pasveikindamas Lietuvą su Nepriklausomybės atkūrimo švente.

Trumpuose savo intarpuose tarp dainų J.Ševčiukas nevengė kalbų apie situaciją Ukrainoje. "Tai, kas ten vyksta, baisu. Mes naktimis nemiegame, melsdamiesi, kad būtų išvengta kraujo praliejimo", – sakė atlikėjas.

„Albumas „Kitaip/P.S.“ – kitoks buvimas laike ir erdvėje, kuris skiriasi nuo vartotojiškos visuomenės nuobodaus teigiamo gyvenimo modelio. Kiekvienas iš mūsų galės pasišildyti tikros vidinės laisvės spinduliuose. Kiekvienas iš mūsų negali gyventi ciniškos propagandos apsuptyje, neturi tenkintis banaliais, negyvais atsakymais į svarbius gyvenimo ir būties klausimus“ – taip apie Kaune pristatytą albumą kalbėjo J. Ševčiukas.

„Kitaip/P.S.“ – jau 19-asis grupės DDT albumas. Jis susideda iš dviejų diskų: pirmasis – „Kitaip“, antrasis – „P.S.“.  „Reikia bandyti gyventi kitaip, ne pagal visuomenės nustatytas normas. Neturime tapti vartotojiškos visuomenės sraigteliais. Turime išlikti žmonėmis – apie tai pasakoja naujoji programa“, – komentuoja J. Ševčiukas.

DDT lyderis teigė, kad naujasis albumas yra „griežtas ir socialinis“. Vieni kritikai pažymi, kad jame ypač dera rokas, elektronika ir pučiamieji instrumentai, o atlikimas panašus į „Nine Inch Nails“ ar U2 grupes, kiti lygina programą su žymiosios „Pink Floyd“albumu „The Wall“. Kritikų teigimu, nors ir yra šiokių tokių panašumų koncepcijoje, albumą sudaro nemažai lyrinių, intymių dainų. Šio albumo dainos buvo kuriamos ir gludinamos dvejus metus. Per tą laiką pasikeitė ir grupės sudėtis, ir skambėjimas. Muzikantai albumą įrašė studijoje „Metropolis“ Londone, padedami prodiuserio Murado Mazeno, dirbusio su Bjork, „Muse“, Robbie Williamsu, „Guano Apes“, Jamiroquai ir kitais žinomais muzikantais bei grupėmis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų