Pereiti į pagrindinį turinį

Gimtadienį švenčiantis NKDT apdovanojo kūrėjus

2023-12-21 14:00
DMN inf.

Gruodžio 19-ąją 103-iąjį gimtadienį minėjęs Nacionalinis Kauno dramos teatras (NKDT) jau trečius metus „Auksinių teatro rūtos šakelių“ garbės ženklais ir premijomis pagerbė labiausiai nusipelniusius teatro žmones.

Pagarba: teatro vadovas E. Stancikas, aktorius L. Laucevičius ir mecenatai R. ir E. Jasai. Pagarba: teatro vadovas E. Stancikas, aktorius L. Laucevičius ir mecenatai R. ir E. Jasai. Pagarba: teatro vadovas E. Stancikas, aktorius L. Laucevičius ir mecenatai R. ir E. Jasai. Pagarba: teatro vadovas E. Stancikas, aktorius L. Laucevičius ir mecenatai R. ir E. Jasai. Pagarba: teatro vadovas E. Stancikas, aktorius L. Laucevičius ir mecenatai R. ir E. Jasai. Pagarba: teatro vadovas E. Stancikas, aktorius L. Laucevičius ir mecenatai R. ir E. Jasai. Pagarba: teatro vadovas E. Stancikas, aktorius L. Laucevičius ir mecenatai R. ir E. Jasai. Pagarba: teatro vadovas E. Stancikas, aktorius L. Laucevičius ir mecenatai R. ir E. Jasai. Pagarba: teatro vadovas E. Stancikas, aktorius L. Laucevičius ir mecenatai R. ir E. Jasai. Pagarba: teatro vadovas E. Stancikas, aktorius L. Laucevičius ir mecenatai R. ir E. Jasai.

„Auksinių teatro rūtos šakelių“ garbės ženklo ir premijos mecenatai – įmonių grupė SDG („Saugaus darbo garantas“) ir jos vadovai Rūta ir Eduardas Jasai. Šis naujojo teatro apdovanojimas išskirtinis tuo, kad teikiamas ne tik scenos žmonėms, bet ir užkulisiuose stebuklus kuriantiems teatro darbuotojams už metų pasiekimus ir viso gyvenimo nuopelnus teatro menui. Nominantus siūlo patys teatro darbuotojai, o laureatus išrenka speciali komisija, sudaryta iš apdovanojimo steigėjų, teatro ir Lietuvos teatro sąjungos atstovų.

Ypatumas: laureatai atrinkti iš teatro darbuotojų pasiūlytų kandidatų, kuriuos įvertino speciali komisija. / Regimanto Zakšensko nuotr.

„Auksine teatro rūtos šakele“ pasipuošė jau dešimt iškilių asmenybių. 2021 m. jie įteikti teatro mohikanams – aktorei Reginai Varnaitei, režisieriui Jonui Jurašui, scenografijos ir kostiumų dailininkei Janinai Malinauskaitei, kompozitoriui Giedriui Kuprevičiui ir ilgamečiam pastatymų dalies vedėjui, šviesaus atminimo Edvardui Pesliakui.

Atsisakėme šventinių puošmenų ir išsiuntėme dovanėles savo bičiuliams į Ivano Franko nacionalinį dramos teatrą Kyjive.

2022 m. už išskirtinius metų pasiekimus „Auksinėmis teatro rūtos šakelėmis“ padabinti aktorius Dainius Svobonas, generalinio direktoriaus pavaduotoja rinkodarai Agnė Burovienė, vyriausioji siuvėja Janina Necelienė, o už viso gyvenimo nuopelnus apdovanotas ilgametis teatro administratorius Rimantas Štaras ir aktorė Daiva Stubraitė. Praėjusių metų šventę ir apdovanojimus papildė teatre susikūrusio verslo klubo prizas – edukacinė stažuotė jaunajam menininkui Mariui Karoliui Gotbergui.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Šiųmečių apdovanojimų ceremoniją pradėjęs NKDT teatro generalinis direktorius Egidijus Stancikas pasidžiaugė dosniais metais, sukurtomis premjeromis, susikūrusiomis teatro žmonių šeimomis, gimusiais vaikais. Prisiminė išėjusius teatro žmones ir pasidalijo likimo ženklais: gimtadienio rytą jis sulaukė viešnios, kuri teatrui padovanojo tarpukario ir karo laikmečio programėlių. Būtent pokario sistema neleido kai kuriems kūrėjams sugrįžti į sceną kaip nepatogiems laikmečio asmenims.

„Gyvename karo fone, jau esame apsipratę, tačiau besiruošdami šiai šventei atsisakėme šventinių puošmenų ir išsiuntėme dovanėlių savo bičiuliams į Ivano Franko nacionalinį dramos teatrą Kyjive, kad 600 kūrėjų pajustų taikių švenčių dvasią. Nepavarkime dalytis, – sakė NKDT generalinis direktorius ir pridūrė: – Ačiū visoms kartoms, nuo 1920 m. kūrusioms ir garsinusioms teatrą. 103 metus vykstantis šviesos pasidalijimas yra nenutrūkstamas.“

Regimanto Zakšensko nuotr.

Pirmieji paskelbti „Metų proveržio“ laureatai: šviesų operatorius Saulius Laucevičius ir aktorius Motiejus Ivanauskas. Apdovanojimus, kuriuos įsteigė Nacionalinio Kauno dramos teatro verslo klubas, įteikė klubo atstovai UAB „Celsis“ direktorius Saulius Bieliauskas ir „Imlitex Holdings“ valdybos pirmininkas Vygandas Blandis.

Į sceną pakviesti „Auksinių teatro rūtos šakelių“ laureatai. Apdovanojimus įteikė mecenatai R. ir E. Jasai. R. Jasienė akcentavo, kad, atrodytų, nesuderinami verslas ir teatras turi labai daug bendro: teatre randama verslo, o ir versle yra krislelis teatro. Visur svarbiausias yra žmogus, kad ir kokias pareigas jis eitų. Mecenatė palinkėjo visiems sulaukti savo šlovės akimirkos ir atlaikyti užklupusią šlovę.

Nuotaika: R. ir S. Zubovų atliekama muzika praturtino šventės akimirkas. / Regimanto Zakšensko nuotr.

Už metų pasiekimus pagerbti aktorė Agnieszka Ravdo, kūrybinės veiklos organizatorė ir režisieriaus padėjėja Asta Mačiulytė, vyriausiasis scenos įrengimų operatorius Tomas Kalinauskas.

Aidint ovacijoms „Auksinės teatro rūtos šakelės“ už gyvenimo nuopelnus įteiktos apšvietimo tarnybos vadovui, šviesų dailininkui Vladimirui Šerstabojevui ir aktoriui Liubomirui Laucevičiui.

Šventę vainikavo pianistų Roko ir Sonatos Zubovų atliekamas Mikalojaus Konstantino Čiurlionio kūrinių koncertas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų