Įkalinti asmenys turės daugiau galimybių plėsti akiratį ir geriau atpažinti savo problemas

Pastaruoju metu Laisvės atėmimo vietų ligoninėje veikusi biblioteka turėjo ribotą leidinių fondą. Pagal sutartį, kurią ligoninė pasirašė su Kauno apskrities viešąja biblioteka, jis bus žymiai platesnis, įvairesnis, sudarys galimybių susipažinti su naujausiais leidiniais.

Kauno apskrities viešoji bibliotekos pranešime pažymima, kad taip pat prisidės prie socialinės atskirties problemų mažinimo nuteistiesiems, nuotoliniu būdu pasiūlydama elektroninių renginių, mokymų, edukacijų ir kitų veiklų skatinančių saviugdą ir tobulėjimą. Neabejojama, kad įkalinimo įstaigoje esantys asmenys turės daugiau galimybių plėsti savo akiratį, tobulėti, per literatūrą ir kitas kultūrines veiklas atpažinti savo problemas.

Ligoninėje esanti bibliotekos patalpa suskirstyta į dvi dalis: viena skirta organizuoti bendrojo lavinimo užsiėmimus, kita – biblioterapijai – praleisti laiką su knyga. Taip pat bibliotekoje esanti multimedija sudaro galimybę dideliu formatu pateikti vaizdinę medžiagą ir dalyvauti nuotoliniuose renginiuose, edukaciniuose užsiėmimuose, mokymuose ar kitose siūlomose Kauno apskrities viešosios bibliotekos veiklose, sukuriant atvirą idėjų ir susitikimų erdvę.

Įstaigos sutartį pasirašė nuotoliniu būdu, bet planuojamas atstovų susitikimas atsilaisvinus karantino sąlygoms. Jo metu bus aptartos dar platesnės bendradarbiavimo sąlygos ir galimybės.

Ligoninės bibliotekoje lankytis be apribojimų turi teisę apie 80 asmenų, atliekančių laisvės atėmimo bausmę. Kasdien gaunami laikraščiai bei žurnalai yra puiki informacijos priemonė, o tinkamai parinktos knygos gali padėti atkurti dvasinę pusiausvyrą, todėl bibliotekos paslaugos yra naudingos, vykdant socialinę nuteistųjų reabilitaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių