Pereiti į pagrindinį turinį

Kadagio galia sujungė Lietuvą

2016-09-22 12:02
DMN inf.

Praėjusį šeštadienį Kadagių slėnis Kauno rajone, Arlaviškių kaime, susirinkusiuosius užbūrė gražiausiomis melodijomis. Pažintinis takas botaniniame draustinyje buvo apjuostas Lietuvos vaikų delnais.

Pilietinę iniciatyvą paskelbęs Samylų kultūros centras sulaukė stebėtino Lietuvos mokyklų dėmesio. Pusantro šimto laiškų su tūkstančiais vaikiškų delnų atkeliavo iš įvairiausių miestų ir miestelių, juose buvo ir laiškai, drąsinantys idėją populiarinti kadagio medį, kuris anksčiau buvo itin gerbiamas ir vertinamas. Šios iniciatyvos rezultatas – naujas Lietuvos karpinių rekordas.

Jau artimiausiu metu visoms iniciatyvoje dalyvavusioms įstaigoms organizatoriai išsiųs kadagio medelius, kurie šaknis įleis jų aplinkoje. Nuotraukos su augalų sodinimo akimirkomis grįš į organizatorių būstinę ir čia suguls į Kadagių garbės knygą.

Kauno marių regioninio parko direkcija ragino lankytojus įsigyti vardines tako lenteles ir savanoriškai padėti taką išlaikyti saugų ir patrauklų lankytojams.

Renginio vedlys, ūkininkas ir Kauno rajono savivaldybės narys Audrius Banionis pasirūpino linksmybėmis Kadagynės aikštėje: čia nestigo pramogų nei vaikams, nei tėvams. Susirinkusieji ragavo kaimiškų riestainių, gėrė sultis, išspaustas Taurakiemio seniūnijoje, o kur dar keptas avinas... Darni Taurakiemio bendruomenė net pirtį į aikštę atsigabeno ir kadagio vantų naudą atskleidė.

Skulptoriai Robertas Keliauskas ir Linas Saladis sukūrė skulptūras kadagiui, kurios papuoš seniūnijos gyvenvietes. Koncertavusius Daumantų muzikantus ir grupės „Pop ladies“ dainininkes organizatoriai apdovanojo Vaidės Sakalauskienės ūkio aviečių ir šermukšnių uogiene, kuri saugos jų balsus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų