Pereiti į pagrindinį turinį

Kas vadovaus Lėlių teatrui?

2015-04-07 15:05

Šį mėnesį turėtų paaiškėti, kas užims Kauno valstybinio lėlių teatro vadovo kėdę. Konkursui dokumentus pateikė du kandidatai, vienas iš jų – 29 metus teatrui vadovaujantis Sigitas Klibavičius.

Šį mėnesį turėtų paaiškėti, kas užims Kauno valstybinio lėlių teatro vadovo kėdę. Konkursui dokumentus pateikė du kandidatai, vienas iš jų – 29 metus teatrui vadovaujantis Sigitas Klibavičius.

"Taip, vienas būsiu aš", – "Kauno dienai" patvirtino ilgametis teatro vadovas, kurio kadencija baigiasi balandžio 20 d. Nors dokumentus pretendentai turėjo pateikti iki kovo 20 d., Kultūros ministerija vis dar nėra paskelbusi konkurso atrankos, žadėjo, kad ji įvyks artimiausiu metu.

"Kažkaip tas konkursas vėluoja", – stebėjosi S.Klibavičius, pabrėždamas, kad naujam vadovui turi būti palikta užtektinai laiko perimti teatro valdymą ir pasiruošti naujiems darbams. "Nieko kito nelieka, tik kantriai laukti. Konkursas negali neįvykti", – šypsojosi kadenciją baigiantis teatro vadovas.

Apie savo pristatomą programą S.Klibavičius nesiryžo kalbėti, kol nepaaiškės, kas bus paskirtas vadovu. "Be jokios abejonės, etapas be kažkokių naujovių būtų gana pilkas. Yra įvairių ketinimų ir planų, bet aš manau dar per anksti juos dėstyti", – sakė jis.

Neoficialiomis žiniomis, kitas kandidatas perimti lėlių teatro vairą – jaunas režisierius. Tai patvirtino ir S.Klibavičius: "Tai jaunas ir teikiantis pakankamai daug vilčių žmogus". Asmeniškai jį pažįstantis dabartinis lėlių teatro vadovas teigė, kad jo konkurentas šiuo metu gyvena Vilniuje, kur atvažiavo iš Kauno regiono.

"Jeigu mes dalyvaujame ir pateikiame savo programas, tai galvojame, kad kiekvieno mūsų programa yra gera, verta diskusijų bei teigiamo vertinimo. Jo galbūt yra vieni  pranašumai, mano kiti", – S.Klibavičius įvardijo patirtį, gilesnę "subtilaus ir greitai pažeidžiamo žanro" sampratą bei gerus teatro rodiklius.

"Jei teks išeiti iš teatro, paliksiu jį pakelta galva, nes nepalieku čia nieko nugyvento. Priešingai, teatras gali pasigirti tarp visų valstybinių teatrų, kurių Lietuvoje yra 13, gan gerais pasiekimais", – sakė ilgametis lėlių teatro vadovas.

Kaune gyvuoja 55 metus

Kauno valstybinį lėlių teatrą praėjusio šimtmečio viduryje įkūrė dramos aktoriai Stasys Ratkevičius (1917 – 2010 m.) ir Valerija Gruodytė- Ratkevičienė (1916 – 2004 m.). Pirmasis jų spektaklis parodytas 1958 m. pavasarį Marijampolėje (tuomet Kapsuke), 1960 m. teatras persikėlė į Kauną.

Kauno valstybinio lėlių teatro vadovas renkamas penkeriems metams. Naujasis vadovas privalo turėti aukštąjį universitetinį arba jam prilygintą išsilavinimą ir ne mažesnę kaip trejų metų vadovaujamojo darbo patirtį kultūros srityje.

Konkurso reikalavimuose taip pat nurodyta, kad iš kandidatų reikalaujama strateginio planavimo, kultūros politikos įgyvendinimo, išteklių ir personalo valdymo įgūdžių, privalu mokėti organizuoti ir planuoti teatro darbą, mokėti vertinti esamą kultūros ir meno aplinką, žinoti pagrindines etikos normas, sklandžiai dėstyti mintis raštu ir žodžiu, mokėti bent vieną užsienio kalbą.

Pretendentai turėjo parengti Kauno valstybinio lėlių teatro penkerių metų perspektyvinę kūrybinės veiklos programą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų