„Kaunas Jazz“ pradžią nuspalvino vaikai

Ne laikinoji, o džiazo sostinė – iki pat sekmadienio Kauną, skendintį muzikoje, šokyje ir spalvose vadinkite būtent taip.

Festivalio „Kaunas Jazz“ organizatoriai į tris dienas sutalpino daugiau nei dvi dešimtis nemokamų muzikinių projektų ir atlikėjų pasirodymų tiek naujose, tiek tradicinėse Kauno miesto erdvėse, o desertui parengė net trijų džiazo grandų iš JAV pasirodymus.  

„Džiazas, Kaunas ir pavasaris – neatsiejami“, – legendine fraze festivalio „Kaunas Jazz 2019“ pradžią skelbė renginio sumanytojas ir ilgametis vadovas Jonas Jučas.
 

Nemokamų lauko koncertų ciklą balandžio 26-ąją  Karo muziejaus sodelyje pradėjo tradicinis Giedriaus Kuprevičiaus Varpų džiazo muzikos koncertas „75 smūgiai per minutę“. Tuo pat metu S. Daukanto g. plytelės, šalia Vytauto Didžiojo universiteto spalvinosi pačiais gražiausiais mažųjų piešiniais. 1999-aisiais gimusi tradicija – piešinių konkursas „Kaunas Jazz ant grindinio“, šiemet mini dvidešimties metų sukaktį.

  
„Smagu, kad miestiečiai rado laiko ateiti, gaila tik, kad dalyvių mažiau nei ankstesniais metais“, – piešiančių vaikų būryje sukiojosi akcijos iniciatorė tapytoja, dailės pedagogė ir terapeutė Irena Mikuličiūtė. 
 
Mažieji savo fantaziją liejo ir guašu ant metrinių popieriaus rulonų, ir spalvotomis kreidelėmis ant plytelių. Jiems talkino tėvai ir drauge atėję seneliai.
   
„Piešiame pavasarį su daug raudonų gėlių ir besišypsančia saule. Manome bus labai gražu“, – penktadienio vakarą su teptukais rankose leido draugės Miglė, Jogailė ir Radvilė. 

 
Tiesa, trijų bičiulių meno nepamatysite – ant grindinio liks tik kreidučių pėdsakai. Piešinius, pieštus dažais, jauniesiems tapytojams teks išsinešti.
 
„Susuksime ir turbūt mesime į šiukšlių dėžę. Šiek tiek apmaudu, – Vienas vyresnių akcijos dalyvių stebėjosi šalia įsikūrusio universiteto draudimu dažais piešti ant grindinio. – Kiek pamenu pirminė akcijos juk ir buvo piešti ant grindinio!“.
 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių