„Kaunas Piano Fest“ baigiamajame koncerte – kūriniai atliekami net aštuoniomis rankomis

  • Teksto dydis:

Praėjusį penktadienį prasidėjusį fortepijono muzikos festivalį „Kaunas Piano Fest“ jau liepos 24 dieną 17 val. vainikuos išskirtinis koncertas.

BLC verslo centro (K. Donelaičio g. 62, Kaunas) hole vyksiančiame nemokamame renginyje pasirodys net trylika festivalio dalyvių, kurie atliks fortepijoninius kūrinius, grojamus keturiomis, šešiomis ir net aštuoniomis rankomis. Publikos lauks ir staigmena – festivalio organizatorių atliekamas duetas.

„Nors dėl pandemijos dalyvių ir atlikėjų geografija buvo šiek tiek apribota, tai nesutrukdė sulaukti išties talentingų festivalio dalyvių ir leido pradžiuginti kultūros pasiilgusią publiką kokybiškais koncertais. Kaip ir anksčiau, taip ir šiemet stengėmės atrasti naujas vietas koncertams – šiemet muzika jau suskambo ar dar suskambės net keturiose unikaliose erdvėse“, – sako viena iš festivalio organizatorių Monika Mašanauskaitė.

Organizatorių nuotr.

Baigiamojo koncerto metu publika rinks savo favoritus – labiausiai patikusių kūrinių atlikėjams atitieks festivalio organizatorių ir rėmėjų įsteigti prizai. Taip pat šio renginio metu bus paskelbta, kam atiteks pagrindinis prizas – solinis koncertas kartu su Kauno miesto simfoniniu orkestru. Laimėtoją renka meistriškumo kursų dėstytojai, vertindami dalyvių pasirodymus.

„Nepaisydami įvairiausių iššūkių, festivalio kartelę kasmet keliame vis aukščiau. Tai daryti leidžia ir augantis rėmėjų pasitikėjimas bei besiplečiantis jų ratas – ypatingai džiaugiamės tęstine Kultūros Tarybos ir Kauno Rotary klubo, taip pat Kauno miesto savivaldybės parama. Jubiliejinis – penktasis festivalis sutaps su Kauno kaip Europos kultūros sostinės metais, tad tikimės, jog pavyks surengti išskirtinį renginį“, – reziumuoja vienas iš organizatorių Robertas Lozinskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių