Kaune – koncertas, skirtas Armėnijos ir Lietuvos diplomatinių santykių užmezgimo trisdešimtmečiui

Kompozitorių Vytauto Barkausko „Prisikėlimo oratorija“ ir Tigrano Mansuriano „Requiem“ – šie du kūriniai pirmadienio vakarą bus atlikti Kauno valstybinėje filharmonijoje.

Šventinį koncertą, bendradarbiaudamos su Armėnijos Respublikos ambasada, rengia koncertinės įstaigos – Kauno valstybinė filharmonija ir Kauno miesto simfoninis orkestras (vyr. dirigentas Constantine Orbelianas, JAV).

Koncerte dalyvaus jau minėtas orkestras, Kauno valstybinis choras (meno vadovas ir vyr. dirigentas Robertas Šervenikas) bei solistai Marija Arutiunova, Gabrielė Kuzmickaitė, Mindaugas Zimkus ir Žygimanas Galinis. Diriguos R. Šervenikas.

Šio renginio išvakarėse orkestro vadovas Algimantas Treikauskas pabrėžė, kad koncertas skiriamas diplomatinių santykių tarp Armėnijos ir Lietuvos užmezgimo 30-mečiui.

Lietuva didžiuojasi, kad pirmoji pasaulyje pripažino Armėnijos nepriklausomybę ir yra viena pirmųjų šalių, su kuria Armėnija 1991-aisiais užmezgė diplomatinius santykius. Būtent tų metų rugsėjo 21 dieną dauguma armėnų referendume balsavo už tai, kad Armėnija taptų nepriklausoma valstybe. Todėl šįmet Armėnija taip pat mini ir Nepriklausomybės dienos 30-ąjį jubiliejų. Abi reikšmingas sukaktis šiais metais savo veikla įprasmina ir pažymi Lietuvos ambasada Armėnijoje ir Armėnijos ambasada Lietuvoje.

Koncerto Kauno valstybinėje filharmonijoje klausysis ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė bei Lietuvoje viešėsiantis Armėnijos ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas. Sveikinimo žodį tars Armėnijos ambasadorius Lietuvoje Armenas Martirosianas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių