Kauniečiams – šventiškas koncertas: skambės kalėdinės giesmės

  • Teksto dydis:

Viešoji įstaiga „Prabudimo orkestras“ jau antrus metus iš eilės kviečia kauniečius ir miesto svečius į kalėdinių giesmių koncertą „Betliejaus stebuklas“. Šiemet renginys vyks gruodžio 21 dieną, 19 val., VDU Didžiojoje salėje.

Viešoji įstaiga „Prabudimo orkestras“ jau antrus metus iš eilės kviečia kauniečius ir miesto svečius į kalėdinių giesmių koncertą „Betliejaus stebuklas“. Šiemet renginys vyks gruodžio 21 dieną, 19 val., VDU Didžiojoje salėje.

„Betliejaus stebukle“ šiemet dalyvauja X faktoriaus žiūrovams gerai pažįstamas atlikėjas iš Biržų Danas Berlinskas, Lietuvos balse bei Eurovizijos atrankose sužibėjusi džiazo dainininkė Rugilė Daujotaitė, prieš porą savaičių kalėdinių giesmių albumą išleidusi kaunietė Gabrielė Gvazdikaitė ir dar keletas įdomių jaunosios kartos atlikėjų. Viena iš jų yra vilnietė Karolina Mint. Pastaruosius metus mergina muzikuodama aplankė ne vieną užsienio šalį. Atlikėja pasakoja apie labai įsimintiną projektą, vykusį pernai Jungtinėje Karalystėje: „Tarnavom Kalėdų šventėje, kuri buvo skirta visiems, kas tą dieną galbūt neturi su kuo švęsti. Susirinko žmonės iš įvairių reabilitacijos įstaigų, pagyvenę, vieniši, be šeimos...“ Karolina labai džiaugiasi, kad panašią galimybę turės ir „Betliejaus stebuklo“ žiūrovai. Jie tikrai sulauks nuoširdumo – pasak atlikėjos, koncerte muzikuos Dievą mylintys ir Jam tarnaujantys žmonės. Koncerto idėją ji pristato taip: „Mums tai – ne tik žodžiai, ne tik natos. Mums tai – proga švęsti didžiausią savo gyvenimo prasmę – Jėzaus Kristaus atėjimą į šią žemę, Jo prisilietimą prie mūsų širdžių, kurios atgijo tik tuomet, kai pažino Jį. Manau, kad tai švęsti kartu yra labai prasminga.“

Šiemet kalėdinių giesmių koncertui „Betliejaus stebuklas“ ruošiasi gausi muzikinė komanda. Žymaus būgnininko Arvydo Joffės iniciatyva, džiazo dainininkės Rugilė Daujotaitė, Raimonda Narsejeva ir Simona Mikaliūnienė drauge su 10 muzikantų komanda, kurią sudaro ritmo grupė, pučiamųjų ansamblis bei stygininių duetas, atliks žymaus gospel worship atlikėjo Israel Houghton aranžuotas kalėdines giesmes. Biržietis Danas Berlinskas ruošia porą ypatingų kalėdinių kūrinių, tarp kurių naujai suskambės žymioji giesmė „Tyli naktis“. Karolina Mint šiam projektui pasirinko Josh Garells aranžuotą žinomą kalėdinį kūrinį. Gabrielė Gvazdikaitė, Tadas Daujotas ir Rasa Karpavičienė atliks savo kūrybos giesmes, o Nerijaus Šatinsko vadovaujamas Kauno krikščioniškasis kamerinis choras „Geroji Naujiena“ specialiai šiam koncertui ruošia ypatingą programą. Prabudimo orkestro vadovo Tado Daujoto teigimu, koncerte skambės ne tik gražiausios kalėdinės giesmės, bet žiūrovai bus pradžiuginti ir Aistės Šlepikienės specialiai ruošiamais šokio pasirodymais, o viso renginio metu scenoje bus gyvai tapomi paveisklai, kurių autoriai renginio pabaigoje atskleis paslaptį – kas iš tiesų yra Betliejaus stebuklas.

Projekte dalyvaujantys muzikantai: Arvydas Joffė (mušamieji), Paulius Berūkštis (klavišiniai, fleita), Benas Kukenys (bosinė gitara), Arnas Malinauskas (gitara), Jurgita Gelūnaitė-Tervydienė (smuikas), Viltė Dobilaitė (violončelė), Rebeka Berūkštytė (fleita), Arūnas Kuzminskas (trimitas), Julija Kuzminskienė (saksafonas altas), Svajūnas Bergiolas (saksafonas tenoras), Deimena Petkauskaitė (fortepionas).

Daugiau informacijos: www.stebuklas.eu, bilietus platina: www.bilietai.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ingrida

Ingrida portretas
Džiugu, kad artėjant šv. Kalėdoms, mieste vyks renginys, atitinkantis šventės prasmę ir puikus savo turiniu!

Lukaa

Lukaa portretas
Man kyla klausimas ar juridiškai Kauno diena teisi įdėdama vat tokius reklaminius straipsnelius, be žymos"reklama"
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių