Kauno eglutėje – mokyklų puošybos paroda

  • Teksto dydis:

Jau daugiau nei 46-erius metus Kaune gyvuojantis mokyklų kalėdinės puošybos konkursas „Sveika gyva, Kalėdų viešnia!" vyko ir šiemet. Jame dalyvavo 23 mokyklos, kitos ugdymo įstaigos.

„Suprantame, kad nuotoliniu būdu mokyklas puošti buvo tikrai nemažas iššūkis... Atsižvelgiant į saugumo reikalavimus, sumažėjusį puošėjų skaičių bei ribotas jų galimybes, konkurse buvo vertinamas mokyklų pagrindinio įėjimo, eksterjero šventinis dekoras. Durys į mokyklą, įėjimas, šiandien uždarytas ir saugomas, tapo simboliškai atviras ilgai lauktai Kalėdų viešniai,“ – teigė konkurso organizatoriai, Kauno Antano Martinaičio dailės mokyklos atstovai.

Mokykloms buvo rekomenduojama rinktis netikėtus sprendimus, aplinkos dekoracijų kūrimui naudoti paprastas medžiagas, siekti originalaus jų komponavimo, naudoti apšvietimo ir vizualias medijas. O pagrindinė daugumos mokyklų puošimo tema – „Cukrinės Kalėdos“ – atkartojo Kauno Rotušės aikštės šventinio dekoro temą.

Ir tai ne sutapimas – gražiausios Kauno miesto mokyklų eksterjero puošybos nuotraukos eksponuojamos Rotušės aikštėje, pagrindinės eglutės širdyje.

Menininkė, miesto Kalėdinės eglutės kūrėja Jolanta Šmidtienė džiaugėsi šia partneryste ir puikia paroda. „Gaila, kad esant dabartinei situacijai, ne visi gali pasigrožėti fotonuotraukomis, tačiau neatsistebiu, kaip išradingai pasipuošė Kauno mokyklos.“ – teigė kūrėja, kuri yra ir konkurso „Sveika gyva, Kalėdų viešnia!“ vertinimo komisijos narė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TAIP

TAIP portretas
mokyklos tuščios nuo gruodžio vidurio, o pinigus mėtom ...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių