Kauno A. Kačanausko muzikos mokyklos mokiniai koncertavo Palangos Kurhauzo salėje

  • Teksto dydis:

Ankstų gegužės rytą gausus būrys jaunųjų muzikantų iš Kauno A. Kačanausko muzikos mokyklos pajudėjo Palangos link. Vien tik išgirdus šio miesto pavadinimą, tarytum užuodžiame jūros kvapą, jaučiame ore plevenančią atostogų nuotaiką, prieš akis iškyla prabėgusių vasarų prisiminimai ir laukiantys nauji nuotykiai.

Į kelionę išsiruošę A. Kačanausko muzikos mokyklos mokiniai turėjo visai kitokį tikslą, nei vien tik pasivaikščioti pajūriu, ar nuostabiomis kurorto gatvelėmis. Svarbiausia buvo naujai atrasti Lietuvos pajūrio perlą – Palangą. Pažinti ją ne tik kaip atostogų ir pramogų sostinę, bet ir kaip miestą su senomis kultūrinėmis tradicijomis.

Kadangi važiavo vaikai, besimokantys muzikos mokykloje, kelionės kulminacija tapo nepakartojamas koncertas nuostabioje Palangos Kurhauzo koncertų salėje. Salė buvo pastatyta 1877 m. ir iki šių dienų yra išlikusi kurorto kultūrine širdimi.

Salės grožis ir ten tvyranti dvasia įpareigojo visus atlikėjus labai pasitempti. Klausytojai dalino gausius aplodismentus kiekvienam pasirodžiusiam, o po koncerto teko išgirsti atsiliepimus: „puikus koncertas”,  „kaip gera buvo klausyti tokio nuoširdaus koncerto”, „labai įdomi ir nenuobodi programa”. Skambėjo F. Chopin, A. Piazzolla, G. Gershwin, S. Prokofjev, V. Klovos, taip pat mokyklos fortepijono mokytojos R. Juknevičienės kūriniai, maloniai klausėsi ir girdėtos melodijos iš kino filmų.

Svarbus šios kelionės momentas – tai prasmingo vaikų ir jaunimo užimtumo propagavimas ir sklaida. Mokydamiesi muzikos vaikai nemažą laisvalaikio dalį turi praleisti prie instrumento. O tai, šiais interneto laikais, jau tampa tikru iššūkiu. Tad muzikos mokyklos misija – surasti kuo daugiau ir įvairesnių muzikos pažinimo ir mokymo formų. Koncertinės kelionės, įvairiapusė koncertų programa, bendravimas su bendraminčiais leidžia pajusti tikrąjį muzikavimo džiaugsmą. Tai motyvuoja mokinius tobulinti savo grojimo įgūdžius bei augina išprususią, mokančią vertinti tikrąjį meną, jaunąją kartą.

Diena Palangoje pralėkė akimirksniu, todėl buvo smagu stebėti, kaip paaugliai žiūrėjo vienas kitam į akis, žaidė stalo žaidimus, garsiai juokėsi, daug bendravo. Svarbiausia, kad tą dieną vaikai daugiau lietė savo instrumentų klavišus ar stygas, nei išmaniųjų telefonų ekranus.

Renginio iniciatorės, fortepijono mokytojos E. Muntrimienės tyli svajonė išsipildė ir ji su mokyklos kolektyvu įgyvendino siekį, kad pavasarinės Palangos orą suvirpintų A. Kačanausko muzikos mokyklos mokinių koncerto garsai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lilija Vasneskaja

Lilija Vasneskaja  portretas
Smagu buvo keliauti kartu! Labai pasidžiaugiau puikią kelionės organizacija, linksma nuotaika, labai geru koncerto ligiu. Didžiuojuosi savo buvusios mokiklos pasiekimais, mokytojų neblėstanču entuziazmu! Laikykitės ten, ir visi laurai bus jūsų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių