Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno lėlių teatro vadovas įvertintas apdovanojimu

2016-08-09 11:44
DMN inf.

Kauno valstybinio lėlių teatro vadovas Sigitas Klibavičius įvertintas Kultūros ministerijos aukso garbės ženklu „Nešk savo šviesą ir tikėk“.

Aukščiausias Kultūros ministerijos apdovanojimas jam skirtas už svarų indėlį ir ypatingus nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui, už iniciatyvas, inspiruojančias bendruomenę pozityviai veiklai, už asmeninę atsakomybę, kuriant kultūrinę ir dvasinę aplinką.

Šiandien apdovanojimą S. Klibavičiui įteikęs kultūros ministras Šarūnas Birutis sakė, kad šis apdovanojimas, įteikiamas ir kūrėjams, ir kultūros įstaigų vadovams, yra ne tik garbė, bet ir pareiga, nes jo moto „Nešk savo šviesą ir tikėk" rodo, kad žmogus tiki tuo, ką daro, o jo nešama šviesa visada nušviečia kelią ir kitiems žmonėms.

„Esu užkulisių žmogus, kaip ir daugelis teatro žmonių, bet tą šviesą, kurią skleidžia žmonės iš užkulisių, kurią pastebi, pajunta ir vertina vaikai, yra be galo prasminga, dėl to verta gyventi ir dirbti”, – sakė S. Klibavičius.

S. Klibavičius Kauno valstybiniam lėlių teatrui vadovauja jau daugiau kaip 30 metų. Jis ne vieną dešimtmetį yra Kauno valstybinio lėlių teatro flagmanas, kartu su teatro kolektyvu įgyvendinantis teatro įkūrėjų Stanislovo ir Valerijos Ratkevičių teatro misiją.

„Vadovo dėka Kauno valstybinio lėlių teatro festivalis tapo vienu laukiamiausių ir prestižinių Lietuvos ir Europos lėlių teatro įvykių“, – rašoma ministerijos pranešime.

Teatro vadovas yra ir daugelio kitų inovatyvių teatro idėjų bei veiklų, pavyzdžiui, švenčių „Į pasakų šalį su fotoaparatu“, „Šypsos lėlės ir vaikai“, autorius.

Kauno valstybinio lėlių teatro vadovo nuopelnai buvo pastebėti ir įvertinti 2001 m. – Lietuvos teatro meno prizu „Kristoforas“ ir Kauno teatralų apdovanojimu „Fortūna“ už teatro vadybą, 2006 m. – Kauno miesto apdovanojimu II laipsnio „Santakos“ garbės ženklo ordinu, 2013 m. – Kauno miesto burmistro P.Vileišio sidabro medaliu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų