Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno mažasis teatras naują sezoną pradeda ne tik matytais spektakliais

2014-09-05 15:50
DMN inf.

Kauno mažasis teatras grįžta po vasaros atostogų ir pradeda naująjį savo sezoną. Teatras ir toliau ketina vykdyti savo misiją, plėtodamas profesionalaus dramos teatro tradicijas bei kūrybiškai ieškodamas naujų formų.

Scena iš spektaklio „Kreivos daiktų istorijos“
Scena iš spektaklio „Kreivos daiktų istorijos“ / Teatro nuotr.

Kauno mažasis teatras grįžta po vasaros atostogų ir pradeda naująjį savo sezoną. Teatras ir toliau ketina vykdyti savo misiją, plėtodamas profesionalaus dramos teatro tradicijas bei kūrybiškai ieškodamas naujų formų.

Šį sezoną žiūrovai vėl galės išvysti pamėgtus spektaklius – tiek šmaikščias, ironiškas bei gerą nuotaiką sukuriančias komedijas, tiek ne mažiau įtraukiančias, sukrečiančias, dramas, taip pat spektaklius jaunimui bei vaikams. Be žiūrovų pamėgtų spektaklių artimiausiu metu bus pristatyti ir du premjeriniai spektakliai.

Jau netrukus žiūrovų laukia premjerinis spektaklis H. Pinter "Gnomai". Haroldas Pinteris – moderniosios anglų dramaturgijos pradininkas, Nobelio literatūros premijos laureatas, gyvosios kalbos dramaturgijoje meistras, gebantis, rodos, įprastose gyvenimo situacijose atverti didžias filosofines gyvenimo prasmes. "Gnomai" – tai spektaklis, kuriame, pasitelkus draugystės sąvoką, analizuojamos dominavimo, asmenybės kūrimo, savęs suvokimo bei kontakto su kitais temos. Trijų jaunų vyrų draugystės evoliucija iškelia (ne)komunikacijos, susvetimėjimo problemas, itin aktualias šiandieniniame gyvenime. Baimė kalbėtis, išsakyti tiesą, nesiklausymas – šiandieninio žmogaus bruožai. Kokią įtaką mums daro supantys mus žmonės? Ar galima suprasti kitą žmogų? Kur yra draugystės ribos? Ką mums reiškia draugas? Šiuos ir panašius klausimus Kauno mažajame teatre kels naujausio spektaklio "Gnomai" kūrybinė grupė.

Kaip kiekvienas metais, Kauno mažasis teatras mažuosius teatro mylėtojus ir vėl pradžiugins visiškai nauju spektakliu vaikams, tradiciškai dalyvaus Lietuvos profesionalių teatrų festivaliuose (Varėnoje, Alytuje, Kėdainiuose, Panevėžyje, Rokiškyje) bei toliau bendradarbiaus su regionų kultūros centrais.

Svarbu paminėti, kad naujojo sezono pradžios proga Kauno mažasis teatras ketina apdovanoti savo žiūrovus. Visiems rugsėjo mėnesį teatro kasoje įsigijusiems bilietus į spektaklius dovanos Lojalaus kliento kortelę, su kuria suteikiama nuolaida į visus šio teatro spektaklius. Tad žiūrovai raginami nesnausti ir jau rugsėjo mėnesį apsilankyti Kauno mažojo teatro spektakliuose.

Sezoną pradėti rugsėjo 26 d. Kauno mažasis teatras kviečia visų pamėgta intelektualia komedija "Laisvoji pora". Tai vieno veiksmo komedija, parašyta žymaus italų dramaturgo, aktoriaus Dario Fo kartu su savo žmona Franka Rame. Tai – šmaikštus, nuotaikingas spektaklis apie moters išsilaisvinimo kovą, išsilaisvinimą iš visuomenėje vyraujančių stereotipų, iš vyro valdžios šeimoje – apie moters teisę pačiai valdyti savo likimą. Jei pasiilgote nebanalaus, intelektualaus humoro, gerą nuoširdaus juoko dozę garantuos ši vieno veiksmo komedija. Spektaklyje dominuoja atviras pokalbis, sukuriantis betarpišką atmosferą tarp aktoriaus ir žiūrovo, drąsiai šaipomasi iš egzistuojančių stereotipinių teatro taisyklių. "Laisvoji pora" spėjo sulaukti puikių publikos atsiliepimų ir tapo vienu populiariausiu teatro spektakliu.

Tą patį savaitgalį, rugsėjo 28 d., teatras kviečia ir savo mažiausius žiūrovus apsilankyti nuotaikingame ir spalvingame spektaklyje "Kreivos daiktų istorijos". Čia vaikai galės susipažinti su įvairiausiais daiktais, kurie paslaptingai atgis, prabils ir įtrauks visus į nuotaikingą kelionę. Kreivas istorijas pasakos kiniška lempa, visažinis radijo imtuvas Vefas, senas garbingas fotelis, pramuštgalvė taburetė ir daug daug kitų veikėjų.

Rugsėjo 30-osios vakarą Kauno mažasis teatras pasiūlys dar vieną šmaikščią žiūrovų itin pamėgtą komediją "Nuo raudonos žiurkės iki žalios žvaigždės"! Tai žinomo viduriniosios kartos rusų rašytojo Aleksej Slapovskij pjesės motyvais režisuotas spektaklis, kuriame kiekvienas žiūrovas galės išvysti save: Vyrą ir Moterį, Vaikiną ir Merginą, Sutuoktinius, Meilę ir Kančią, Nuoširdumą ir Pavydą, Įsimylėjusį ir Pasimetusį, atras dalelę savęs ir, galiausiai, patį Gyvenimą, kuris susideda iš paprastų, o kartu ir labai sudėtingų momentų. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų