Kauno menininkai kviečiami dalyvauti parodoje „Geriausias 2018-ųjų kūrinys“

Iki sausio 11-osios Kauno paveikslų galerijoje darbo dienomis laukiama profesionalių menininkų (kauniečių) darbų, dalyvausiančių kasmetėje parodoje „Geriausias kūrinys“.

Tokios parodos, kaip naujienų agentūrai ELTA paaiškino Parodų rengimo skyriaus vedėja Kristina Civinskienė, organizuojamos su vienerių metų pertrauka (kol galerija buvo remontuojama) jau du dešimtmečius, nuo 1999-ųjų. Pernai, parodos lankytojų nuomone, geriausio kūrinio vardo vertas buvo dailininko Prano Griušio darbas „Mano draugas Tambovo vilkas“. Šio bei dar kelių žinomų menininkų kūriniai ne kartą yra tapę parodos laureatais.

„Darbus šioje parodoje vertina ir profesionalų komisija, bet tenka pripažinti, kad dažniausiai jos nuomonė skiriasi nuo galerijos lankytojų nuomonės. Noriu priminti, kad dalyvauti parodoje „Geriausias kūrinys“ gali tik Kauno meno kūrėjai, profesionalūs menininkai. Dailės mokyklas ar specialiuosius kursus baigę asmenys dalyvauti negali, išskyrus tuos, kurie savo kūryba jau yra plačiai žinomi ir pelnę pripažinimą. Paprastai kasmet sulaukiame iki šimto ar daugiau dalyvių.

Lankytojų, norinčių balsuoti už jiems patinkantį darbą, paroda „Geriausias kūrinys“ Kauno paveikslų galerijoje lauks iki vasario 15-osios 17 valandos. Laureatų paskelbimas ir apdovanojimas vyks vasario 16-ąją“, – sakė Eltai K. Civinskienė. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių