Kauno miesto simfoninis orkestras pradeda šešioliktąjį koncertų sezoną

Algimanto Treikausko vadovaujamas Kauno miesto simfoninis orkestras (vyr. dirigentas Constantine Orbelian) spalio 1-ąją, Pasaulinę muzikos dieną, pradeda 16-ąjį kūrybos sezoną, kviesdamas klausytojus ne tik išgirsti, bet ir pajausti nuostabią muzikos kalbą.

Naujo kūrybinio darbymečio pradžios koncertą Kauno valstybinėje filharmonijoje penktadienio vakarą kartu su miesto simfoniniu orkestru atliks vienas geriausių Lietuvos violončelininkų – Mindaugas Bačkus. Jo muzikinių interesų horizontai – nuo baroko iki šiuolaikinių opusų, nuo tradicinio violončelės skambesio iki elektroakustinių eksperimentų ir dalyvavimo teatro projektuose.

Violončelininkas M. Bačkus nuolat bendradarbiauja su žymiais kompozitoriais, džiazo muzikantais, baroko muzikos ansambliais, teatrais ir šokio trupėmis. Šįsyk muzikantas pasirinko austrų pianisto ir kompozitoriaus Friedricho Guldos koncertą violončelei ir pučiamųjų orkestrui, nes pačiam kūrinio autoriui buvo artimos klasikinės ir džiazo muzikos stilistinės jungtys.

Vienos dalies koncerte klausytojai taip pat išgirs vieną žymiausių simfonijų pasaulyje – Ludwigo van Beethoveno Penktąją simfoniją, kurią daugelis žino kaip „Likimo“. Šis sudėtingas opusas reikalauja profesionalaus atlikimo bei meistriško, išskirtinio batutos valdymo. Visų šių savybių nestokoja Lietuvos ir užsienio šalių publikai puikiai pažįstamas dirigentas Robertas Šervenikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
Niekam neįdomu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių