Kauno policijai įkliuvo girti vairuotojai – nuo dviratininko iki traktorininko

Visą savaitgalį Kauno regione policijos pareigūnai vykdė prevencines priemones, kurių metu didžiausią dėmesį skyrė neblaiviems vairuotojams. Tačiau pareigūnams įkliuvo ne tik girti, bet ir beteisiai ar kitaip prasižengę vairuotojai.

Įvairios transporto priemonės

Kauno apskrities Kelių policijos patruliai kelias dienas įvairiose vietose gaudė neblaivius vairuotojus. Štai penktadienio pavakarę Kauno rajone įkliuvo du neblaivūs lengvųjų automobilių vairuotojai. Jiems surašyti pažeidimų protokolai.

Šeštadienio ryte keli policijos ekipažai vairuotojus tikrino Jonavos ir Kėdainių rajonuose. Šios priemonės metu sustabdyti trys vairuotojai, neturėję teisės vairuoti. Jie arba nebuvo išsilaikę vairavimo egzamino, arba vairuotojo pažymėjimą buvo praradę anksčiau. Pareigūnai fiksavo neblaivius eismo dalyvius, į alkotesterį įpūtusius nemažai promilių.

Štai Jonavos rajone prie vairo sėdo gerokai įkaušęs traktorininkas. Jis įpūtė net 2,61 prom. alkoholio. Toks kiekis laikomas sunkiu girtumu, tad vyrui teks ne tik sumokėti baudą, bet, ko gero, kuriam laikui atsisveikinti ir su vairuotojo pažymėjimu.

Pareigūnai sustabdė ir girtą dviratininką. Jis įpūtė 1,68 prom. alkoholio, tad už vidutinį girtumą taip pat teks atsakyti administracine tvarka.

Šio reido metu taip pat vienam vairuotojui teko sumokėti baudą, nes jo automobilis nebuvo įregistruotas. Dar vienas nesegėjo diržo. Pareigūnai vienam vairuotojui surašė baudą už tai, jog automobilio langai buvo per daug užtamsinti.

Nubausta porelė

Šeštadienio pavakarę reidas persikėlė arčiau Kauno. Iš pradžių keli ekipažai vairuotojus stabdė rajone, o naktį – mieste. Ir čia pažeidimų netrūko.

Važiuojant į numatytą vietą Akademijoje, policijos pareigūnams užkliuvo vienas lengvasis automobilis. Nuojauta pakuždėjo, jog reikia jį sustabdyti ir patikrinti dokumentus bei girtumą. Vairuotojas buvo blaivus, tačiau paaiškėjo, kad jis neturi teisės vairuoti. Šalia jo sėdėjo mergina, kuriai priklausė transporto priemonė.

Kadangi ji perdavė savo automobilį vairuoti asmeniui, kuris neturi teisės vairuoti, protokolai surašyti abiem. Pareigūnai aiškino, kad tai įprasta praktika bausti tiek vairuotoją, tiek savininką, kuris gali sėdėti šalia, kadangi savininkas turi jausti atsakomybę ir neleisti vairuoti tiems, kas neturi vairuotojo pažymėjimo. Priešingu atveju, jei savininkas žino, kad prie vairo sėdi teisių neturintis vairuotojas, jis taip pat rizikuoja, jog gali įvykti eismo įvykis, todėl turi prisiimti atsakomybę.

Netvarkingi dokumentai

Per kelias dienas pareigūnai patikrino šimtus vairuotojų ir paaiškėjo, kad ne visi yra drausmingi. Štai Kauno mieste pareigūnai šeštadienio vakarą sustabdė dar du beteisius vairuotojus. Kitų dviejų transporto priemonių savininkai nebuvo susitvarkę reikiamų dokumentų.

Vienas automobilis jau seniai nebuvo draustas, todėl buvo išregistruotas ir jau nebegalėjo dalyvauti eisme. Kitos mašinos numeriai taip pat nebegaliojo, nes savininkas laiku nepraėjo techninės apžiūros ar neapsidraudė, todėl ir pastarasis automobilis buvo išregistruotas iš bendros sistemos. Tad ir šiems vairuotojams teks paploninti pinigines.

Pareigūnai ir sekmadienį įvairiose Kauno miesto ir rajono vietose vykdys prevencines priemones, siekiant užkardyti galimus Kelių eismo taisyklių pažeidimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PUTELE

PUTELE portretas
Nevadinkime gaideliais,bet SLYKSTUKAIS

o

o portretas
kodėl nestabdo tankistų?

Šalta šuneliams

Šalta šuneliams  portretas
užjaučiu, reikėjo mokytis, kol laikas buvo.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių