Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno rajono muziejuje susijungė trijų epochų kompozitorių parašyta muzika

2023-08-14 06:47
DMN inf.

Kauno rajono muziejuje gyvai skambėjo talentingų jaunosios kartos muzikių, pasaulyje pripažintos gitaristės Alexandros Whittingham (Didžioji Britanija) ir klarnetininkės Mortos Kacion (Lietuva, Norvegija), atliekami kūriniai.

Garsai: koncerte skambėjo elegantiška baroko sarabanda ir aistringasis tango.
Garsai: koncerte skambėjo elegantiška baroko sarabanda ir aistringasis tango. / Organizatorių nuotr.

Programoje skambėjo įvairūs kūriniai: nuo J. S. Bacho, B. Bartoko iki A. Piazzolos. Koncerto idėja sujungė trijų epochų kompozitorių parašytą muziką, kuri yra pagrįsta šokiais: nuo elegantiškos baroko sarabandos, žaismingo menueto iki liaudies šokių, aistringojo tango.

M. Kacion – talentinga klarnetininkė su įspūdinga muzikine patirtimi. Turėdama magistro laipsnį kaip solistė klarnetininkė (Norvegijos muzikos akademija, Björno Nymano klasė), ji pasiekė puikių įgūdžių ir žinių muzikos srityje. Morta pasižymi fantastiška energija, jos aukšti techniniai sugebėjimai. Ji žinoma dėl ekstravertiško požiūrio į muziką ir gebėjimo klarnetu perduoti visą emocijų paletę. Su techniniu tikslumu ir muzikiniu įsitraukimu Morta palydi klausytojus į nepakartojamą muzikos kelionę.

A. Whittingham – viena ryškiausių jaunosios kartos Europos gitaros atlikėjų, kurią britų žiniasklaida pavadino „jaunąja menininke, turinčia didžiulį potencialą formuoti klasikinės muzikos pasaulį“. Septynerius metus Chethamo muzikos mokykloje studijavusi klasikinę gitarą, fortepijoną, džiazo gitarą ir kompoziciją, A. Whittingham gavo stipendiją studijuoti Londono karališkojoje muzikos akademijoje. 2019 m. gavusi pirmos klasės apdovanojimą ir Timothy Gilsono gitaros premiją, kitais metais ji grįžo į Karališkąją akademiją baigti magistro studijų. Jas baigė su pagyrimu, Karališkosios muzikos akademijos diplomu (suteikiamas už puikų pasirodymą baigiamajame rečitalyje) ir Regencijos apdovanojimu už pasižymėjimą tarp studentų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų