Kauno rašytojai nepageidauja permainų

Lietuvos rašytojų sąjungos (LRS) Kauno skyriuje didelių permainų nebus. Tokį norą išreiškė patys Kauno rašytojai, ataskaitiniame-rinkiminiame susirinkime skyriaus pirmininku perrinkę Vidmantą Kiaušą-Elmiškį.

Jis surinko daugiau balsų nei kitas kandidatas – prozininkas Petras Venclovas. „Rašytojams svarbiausia rašyti ir leisti savo kūrybos knygas. Šią veiklą ir toliau laikysime prioritetu“, – sakė rašytojas ir žurnalistas V.Kiaušas-Elmiškis, LRS Kauno skyriui vadovavęs pastaruosius ketverius metus.

Vienu svarbiausių baigtos kadencijos darbu V.Kiaušas-Elmiškis vadino atskiro internetinio puslapio kauno.rasytojai.lt sukūrimą LRS interneto svetainėje, kartu su savivaldybe įsteigtą poezijos kritikos premiją. Tarp svarbiausių skyriaus darbų ir toliau išliks tarptautinis poezijos festivalio „Poezijos pavasaris“ organizavimas Kaune, projekto „Kauno rašytojai – miesto visuomenei“ vykdymas. Pagal šį projektą rengiami susitikimai su rašytojais, kūrybos vakarai.

„Festivaliui „Poezijos pavasaris“, šalia tradicinės erdvės Maironio muziejaus kiemelyje, vis ieškome naujų erdvių. Šiemet jo renginiai vyks ir dailės galerijose, esame kai ką įdomaus sumanę ir su kompozitoriais, bet kol kas visų kortų nesinori atskleisti“, – sakė skyriaus pirmininkas.

LRS Kauno skyrius vienija 58 narius. Panašu, kad jų gretos ateityje retės: sąjungos vienijamų Kauno rašytojų amžiaus vidurkis artėja prie pensinio, o jaunimas į šias gretas nesiveržia. Iš dabartinių skyriaus narių vienintelė poetė Eglė Perednytė (34 m.) dar galėtų pretenduoti į jaunimo gretas. Ką skyriaus vadovai ruošiasi daryti, kad į sąjungą priviliotų rašantį miesto jaunimą? „Jokio recepto neturime. Tai yra visos Lietuvos tendencija: jauni žmonės nebenori leisti knygų. Jiems užtenka savo kūrybą publikuoti internete, ten surinkti daugiau „patinka“ vertinimų“, – sakė V.Kiaušas-Elmiškis.

Per pastaruosius ketverius metus įvairios Lietuvos leidyklos išleido 175 Kauno rašytojų knygas, 52 iš jų – vertimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių