Kauno V. Kudirkos viešoji biblioteka kviečia gimtadienį švęsti virtualiai

  • Teksto dydis:

Balandžio 24 d. sukanka 95 metai kaip įkurta Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka. Paminėti šią progą biblioteka kviečia virtualiai – klausantis rašytojo, menininko ir atlikėjo, tolimo Vinco Kudirkos giminaičio, Žygimanto Kudirkos autorinių tekstų skaitymų.

Ž. Kudirka, dar žinomas kaip Mesijus, – rašytojas, menininkas ir atlikėjas, dirbantis interaktyviosios poezijos, dirbtinių kalbų ir avangardinio repo srityse. 

Jo tekstai dažnai įgauna netikėtus pavidalus: alternatyvios realybės audio gidų, automobilio salonui sukurtų radijo pjesių, įsilaužimų į viešas informavimo priemones ar interaktyvių sprendimų, kai skaitytojas ar klausytojas išbaigti kūrinį turi pats.

Ž. Kudirka yra išleidęs interaktyvios poezijos knygą, septynis muzikos albumus, atlikęs šimtus pasirodymų Lietuvoje ir visame pasaulyje, kuria darbus ir performansus šiuolaikinio meno lauke.

Tiesioginė jo autorinių tekstų skaitymų transliacija vyks balandžio 24 d., penktadienį, 19 val. Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Facebook puslapyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių