Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno viešosioms erdvėms spalvų suteiks ir nuotraukos

2014-08-07 16:00

Trečiadienį Kauno pilies aikštelę ir Čečėnijos aikštę papuošė dviejų fotomenininkų darbai. Į Kauno pilį užsukę kauniečiai ir miesto svečiai galės stabtelėti prie čeko Tomašo Pospecho  parodos „Pilių savininkai”, o Čečėnijos aikštėje miestelėnus pasitiks italo Davide Monteleone paroda ,,Sposibo” ( liet.,,Ačiū“).

Šios parodos yra fotomeno festivalio,,Kaunas Photo” dalis. Šiųmetis festivalis tikisi, kad įvairiose miesto vietose eksponuojamos fotografijos paįvairins Kauno miesto pėsčiųjų zonų ir turistinių lankomų vietų kultūrinį gyvenimą.
Šalia Kauno pilies atidaryta paroda "Pilių savininkai" atskleidžia specifinį Čekijos fenomeną. ,,Vaizduojami žmonės patys gaminosi šias pilis, norėdami papuošti savo sodus, daržus, dvarus, naudodami įvairiausias medžiagas. Pilys yra realių ir įsivaizduojamų pilių prototipai, čia jos tampa tarsi liaudies meno atmaina”, – pasakojo ,,Kaunas Photo” koordinatorė Gintarė Šimkevičiūtė.

Tą pačią dieną pradėtas eksponuoti Davide Monteleone nuotraukas vienija skaudi ir jautri tema   – Čečėnijos padėtis po Rusijos kumščiu. ,,Jo darbuose slegiantys, įtampos kupini vaizdai susipina su optimistiškomis naujosios Čečėnijos gyvenimo akimirkomis – religinėmis šventėmis, sporto varžybomis, vestuvių ceremonijomis” , – parodą apibūdino viena festivalio organizatorių.

Festivalio,,Kaunas Photo” meno vadovas Mindaugas Kavaliauskas teigė, kad šios parodos atvirose Kauno erdvėse – ilgai lauktas ir nelengvai įgyvendintas festivalio socialinis eksperimentas. "Taip fotografiją norime paversti demokratiškesniu, prieinamesniu menu, o taip pat ir siekiame sužinoti, ar mūsų publika pasirengusi priimti fotografijų parodas kaip jų kasdienybės aplinkos dalį ir kaip diskusijų objektą", – kalbėjo M. Kavaliauskas.

Parodos bus eksponuojamos iki vasaros pabaigos, galbūt bus pratęstos iki spalio.

Didžioji dalis festivalio „Kaunas Photo“ renginių vyks pirmąją ir antrąją rugsėjo savaitę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų