Kauno viešosios bibliotekos pokyčiai: eksterjere atsirado naujų detalių

  • Teksto dydis:

Kauno viešojoje bibliotekoje (Radastų g. 2) tęsiasi remonto darbai. Šį kartą bibliotekininkai atkreipė kauniečių dėmesį į atvertas eksterjero detales. Jos kiek kitokios, nei buvo įpratę matyti bibliotekos lankytojai.

„Jeigu šiomis pavasariškomis dienomis vaikštinėjote Mažajame ąžuolyne, tikriausiai pastebėjote ir besikeičiantį bibliotekos eksterjero vaizdą? Anksčiau virš pagrindinio įėjimo buvusi atvirų balkonų dalis dabar jau įstiklinta ir modernizuotoje bibliotekoje praplės bei atvers naujas erdves kūnui ir sielai“, – apie naujas detales pažymėjo Kauno viešosios bibliotekos atstovai.

Bibliotekos darbuotojai nurodė, kad šiuo metu taip pat atnaujinami ir pagrindiniai laiptai, tad patekimas į biblioteką kauniečiams taps dar patogesnis.

Anksčiau skelbta, kad po rekonstrukcijos bibliotekos pastatas bus pritaikytas bendruomenės poreikiams, asmenims su negalia, atsivers naujos erdvės ir bus pasiūlytos naujos paslaugos.

Kauno apskrities viešosios bibliotekos nuotr.

Planuojant, kokia turėtų būti biblioteka po rekonstrukcijos, buvo įtraukta Kauno miesto bendruomenė – idėjas siūlė gyventojai ir bibliotekos lankytojai, partneriai bei darbuotojai. Rengiant rekonstrukcijos projektą buvo organizuojamos įvairios apklausos apie svajonių bibliotekos erdves ir paslaugas, organizuojami fokus grupių susitikimai, diskusijos ir kt. Atsižvelgta į bendruomenės, darbuotojų, specialistų bei pastatą projektavusio architekto siūlymus, projektas aptartas su visuomene.

Įgyvendinus bibliotekos pastato rekonstrukciją bus pasiekti 44,45 proc. sutaupymai dėl mažesnio šilumos energijos suvartojimo bei pagerės pastato energetinio efektyvumo charakteristikos.

Rekonstruotame bibliotekos pastate bus sumontuotos modernios gaisro gesinimo ir aptikimo sistemos, įrengtos šildymo, vėdinimo ir oro kondicionavimo sistemos, kurios leis palaikyti bibliotekoje tinkamą skaitytojams ir darbuotojams mikroklimatą, o dokumentų saugyklose bus užtikrinta tinkama temperatūra ir oro drėgnumas, reikalingi leidiniams saugoti. Taip pat bus atliekami inžinerinių tinklų pakeitimai: sumontuoti nauji elektros ir vandentiekio tinklai, pakeistos nuotekų ir lietaus nuvedimo sistemos, įdiegta pastato valdymo sistema. Bibliotekos erdvės bus atnaujinamos atliekant vidaus apdailos darbus, siekiant išlaikyti dalį autentikos ir įgyvendinant modernius sprendimus pagal vientisą dizaino liniją.

Po rekonstrukcijos lankytojų lauks moderni erdvė, kurioje įsikurs laisvalaikio centras, vyks knygų pristatymai ir kiti visuomeniniai renginiai. Bendra projektų finansavimo vertė – 11,3 mln. eurų.

Darbų darbų metu pastatas, esantis Radastų g. 2, neveikia, lankytojai aptarnaujami ‒ K. Donelaičio g. 8.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ožys lansburginis

Ožys lansburginis portretas
Kuo jis žymus ? Kad Politinio švietimo namus suprojektavo ? Vien už tai atimti architekto vardą !

re

re portretas
Nei po nuotrauka, nei tekste nepavyko rasti bibliotekos pastato autoriaus, žymaus lietuvių architekto Boleslovo Zabulionio pavardės.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių