„Keistuolių teatras“ grįžta į Kauną su roko garsais

  • Teksto dydis:

Vasario 19 dieną 18 val. Kauno Girstučio kultūros centre apsilankys vienas labiausiai intriguojančių muzikinių įvykių Lietuvos teatrų istorijoje – Keistuolių teatro roko fantasmagorija „Edis Agregatas, arba (Ne)mirštančio optimisto gyvenimas ir mirtis“.

Andriaus Tapino knygų gerbėjams bei „Fall Out“ žaidėjams puikiai pažįstamos steampunk stilistikos roko fantasmagorijoje muzikaliausi Keistuolių teatro aktoriai, virtę įspūdingais industrializmo laikų personažais, ne tik dainuoja, bet ir muzikos instrumentais gyvai atlieka spektaklio režisieriaus, kompozitoriaus bei aktoriaus Aido Giniočio sukurtas dainas, aranžuotas art roko stiliuje.

Kitaip nei įprasta teatre, miuzikluose ar net Brodvėjuje, spektaklio kūrybinė komanda imasi sudėtingo iššūkio sujungti visus šiuos elementus į vieną unikalų bei į žanro rėmus sunkiai įsispraudžiantį muzikinį įvykį. Už roko fantasmagorijos režisūrinio vairo stojęs A. Giniotis roko garsais skambantį reginį iliustruoja fantasmagorinėmis scenomis iš mitinio amžinai laimingo pranašo Edžio Agregato gyvenimo. Žiūrovui atsiveria postapokaliptinio ateities pasaulio vaizdas: distopinėje visuomenėje nebelikę juoko, išnykusios idėjos, o laimė tapusi tik tolimu, nepažįstamu terminu.

Tokiame džiaugsmo nepažįstančiame pasaulyje netikėtai randamos E. Agregato relikvijos bei kvazimechaninės psalmės, atvedančios prie paties Edžio kapo, kur prasideda muzikinė kelionė per tikrąjį legendinio pranašo gyvenimą.

Įspūdingą muzikinį įvykį kuria aktoriai bei muzikantai, puikiai pažįstami ir iš kitų muzikinių projektų: I. Stundžytė ir J. Urnikytė („Kuli Family“), D. Miniotas (ex „Šiaurės Kryptis“ ir „Canis Lupus“), G. Zapalskis („WhaleSounds“) ir ypatingą populiarumo bangą pagavusio „Solo ansamblio“ J. Šarkus bei G. Kiela. Kūrybinio proceso spiritus movens – režisierius ir mylimas bardas A. Giniotis, sukūręs visas nuo punk iki roko baladės varijuojančias muzikinės misterijos dainas, atskleidė, jog fantasmagoriški, ironijos nestokojantys kūriniai turi ir autobiografiškų elementų bei buvo inspiruoti tikrų įvykių.

Šie iki šiol niekada negirdėti kūrybos vaisiai, scenoje susijungiantys su steampunk estetiką atspindinčiomis, industrializmo pradžią ir Viktorijos laikus menančiomis dekoracijomis bei scenografės Ramunės Skrebūnaitės kurtais įspūdingais kostiumais, žiūrovams atskleidžia vieną nuoseklią ir stebėtinai žmogišką mistifikuoto pranašo E. Agregato istoriją, stebinančią unikaliu muzikiniu ir estetiniu savo pavidalu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Rašytų tiesiai ;;DURNIŲ TEATRAS''
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių