Kinas po žvaigždėtu dangumi: ką kauniečiai pamatys šįkart?

  • Teksto dydis:

Kauno kino centro „Romuva“ organizuojami „Lauko kino“ seansai jau įpusėjo savo programą. Kino festivalius pristatantys vakarai jau tris ketvirtadienius sėkmingai įvyko po atviru dangumi, prie Kauno pilies. Šiandien, intensyviai sekant orų prognozes, vakaro taip pat tikimasi be lietaus.

„Vien vakaro filmo pavadinimas įpareigoja įveikti vasaros metamus iššūkius ir seansą rodyti lauke. Rekomenduojame ne tik šilčiau apsirengti, bet ir pasiimti termosą šilto gėrimo“, – kviečia renginio organizatorė Judita Ragauskaitė, ragindama nepabūgti ir visiems dar vieną ketvirtadienio vakarą susitikti prie Kauno pilies.

Šią savaitė „Lauko kino“ seanse svečiuojasi „Scanorama“. Šia proga programoje – festivalio filmas „Prieš gamtą“ (N-16), kurį pristatyti atvyksta pati „Scanoramos“ direktorė Gražina Arlickaitė.

Skandinaviška kultūra alsuojanti „Scanorama“ – tvirtų moralinių nuostatų festivalis, investuojantis į kokybę, o rodomais filmais puoselėjantis etines ir profesines vertybes. Festivalis kritiškai žvelgia į nūdienos paviršutiniškus poreikius ir savo pavyzdžiu siekia įrodyti atskirtį tarp komercinės ir meninės sėkmės.

Festivalio filmas „Prieš gamtą“ – tai dviejų režisierių Ole Giævero ir Marte Vold darbas. Vidinių apmąstymų kupina jauno vyro, Martino, istorija kelia diskursus apie gyvenimo tėkmę ir santykius, įsipareigojimus ir pastovumą. Martinas savaitgaliui išbėga į kalnus, nors supranta, kad geriau būtų likti su sūnumi ir žmona.

„Norėjau sukurti filmą, kuriame atsiskleistų vidinės žmogaus būsenos, slapčiausios jo mintys, svajonės ir fantazijos, stebėtume jį, bet jis nesijaustų stebimas. Filmu siekiu nusigauti iki pat gilumos, tos esmės, kuri yra atpažįstama kiekvieno iš mūsų ir yra visiems mums bendra“, – sako vienas iš filmo režisierių ir aktorius O. Giæveras.


Kiti „Lauko kino“ seansai

Rugpjūčio 25 d. 21:30 val.

Filmas „Cukraus bliuzas“ (Sugar Blues)

(Festivalis „Nepatogus kinas“)

rež. A. Culkova, 2014 m. Čekija, 78 min.

Rugsėjo 1 d. 21:30 val.

„Viskas dėl šou“ (The Show Of The Shows)

(Vilniaus tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“)

rež. B. Erlingsson, 2015 m., Islandija, Jungtinė Karalystė, 77 min.

Rugsėjo 8 d. 21:30 val.

„Valhalla”

(Kino festivalio „Eks fest“ atidarymas)

rež. B. Sturgulewski,  N. Waggoner, 2013 m., JAV, Kanada, 64 min.

Seansai vyksta prie Kauno pilies, esant blogoms oro sąlygoms gali keltis į Kauno kino centro „Romuva“ salę.


Šiame straipsnyje: Lauko kinaskinasfilmai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių