Kviečiame: muzikinė sekmadienio popietė visai šeimai (vaizdo įrašas)

  • Teksto dydis:

Kauno valstybinės filharmonijos durys, koncertų salės kauniečiams ir miesto svečiams dėl saugumo reikalavimų jau senokai užvertos, tačiau atlikėjai nesėdi sudėję rankų: kuria edukacines vaizdo pamokėles, repetuoja, ruošia naujus pasirodymus, o taip pat kviečia į nuotolines muzikines keliones. Šį sekmadienį nuo 14 val. filharmonijos feisbuko paskyroje visi laukiami muzikinėje popietėje visai šeimai „Nuo renesanso iki šių dienų“. 

Anonsuojama, kad naujų žinių ir įdomių faktų atras tiek pradinukai, tiek vyresnių klasių mokiniai ir net tėveliai. 

Koncerto metu Kauno styginių kvartetas ir skaitovė Dalia Terminaitė supažindins su styginiais instrumentais, papasakos įdomiausius faktus apie kiekvieną muzikos epochą, pristatys žinomiausius to laikmečio kompozitorius ir jų kūrinius. 

Programoje – kompozitorių Giovanni Pierluigi da Palestrina, Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Leroy Anderson, Juozo Naujalio, Algimanto Kubiliūno, Johannes Brahms kūriniai.

„Negalime pakviesti pas save, todėl rodome nuotolinius koncertus. Netikėjome, kad sulauksime tiek žiūrovų. 

Negalime pakviesti pas save, todėl rodome nuotolinius koncertus. Netikėjome, kad sulauksime tiek žiūrovų.

Turime daug užsakymų iš muzikos mokytojų, kad jiems būtų lengviau mokyti nuotoliniu būdu. Filmuojame trumpas edukacines pamokėles su paaiškinimais“, – kalbėjo filharmonijos vadovas Justinas Krėpšta.

Pagrindinės šventinės kalėdinės programos, kuri buvo pradėta ruošti pavasarį, klausytojams teks palaukti. Ji nukelta į tuomet, kai bus saugu rinktis didžiuliams atlikėjų kolektyvams.  

Pačią pirmą vaikams skirtos muzikinės programos visą nuotolinę transliaciją stebėjo apie 400 žmonių – tiek vos tiltų į filharmonijos salę, o jau kitas transliacijas žiūrėjo net iki penkių tūkstančių žmonių.

 

INTERNETINĖ TRANSLIACIJA

Muzikinė popietė visai šeimai "Nuo renesanso iki šių dienų"

Posted by Kauno valstybinė filharmonija on Sunday, December 6, 2020

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ypatingai geras renginys. Informatyvus, kokybiškas. Geras kvartetas ir gera pranešėja. Ačiū!

Ona

Ona portretas
šiaip sau. bet gal geriau negu nieko + už dyką

Ačiū

Ačiū  portretas
Buvo gražu
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių