Pereiti į pagrindinį turinį

Lėlių teatre – gyvenimas poezijos ritmu

2017-04-20 12:45
DMN inf.

Kauno valstybiniame lėlių teatre svečiuosis Sankt Peterburgo Didžiojo lėlių teatro trupė, lauktuvėms atsivežanti spektaklį "Šimtas keturiasdešimt dūžių per minutę".

Organizatorių nuotr.

Trečiajame jauno Sankt Peterburgo lėlių teatro režisieriaus Deniso Kazačiuko darbe, pristatytame žiūrovams 2015 m., kuriamas poetiškas pasakojimas apie harmoningą žmogaus ir gamtos santykį bei visatos ritmą, kuriam paklūsta visa, kas gyva.

Spektaklis skirtas įvairaus amžiaus žiūrovams – suaugusiesiems jis suteiks galimybę pažvelgti į vaikystę tarytum pro rakto skylutę, kur kiekvienas žingsnis tapdavo nuotykio pradžia, pasaulis atrodė beribis ir kiekvienas kelyje rastas mažmožis prilygo lobiui, o vaikams – stebėti savo pasaulį lyg iš šalies.

Kodėl pavadinime minimi 140 dūžių per minutę? Taip plaka naujagimio širdis. Gamtoje daugelis reiškinių taip pat vyksta greitai: kaip padūkę šokinėja pievoje žiogai, pirmyn atgal zuja skruzdės, skraidžioja linksmi drugeliai ir laumžirgiai, kruta vėjo judinami lapai ir plaka vienas kitą nendrių stiebeliai.

Spektaklio kūrėjai, pasakojantys istoriją apie mergaitę nuo jos gimimo iki tapimo suaugusia, įsitikinę, kad kiekviena būtybė yra unikali ir tobula, kaip ir žmogus, tik metams bėgant esame linkę tai pamiršti. Pamirštame ir tai, kad esame tik mažytė visatos dalis, neišvengiamai paklūstanti jos dėsniams.

Spektaklyje nėra žodžių – žiūrovas priima vyksmą scenoje be tekstinės interpretacijos. Tinkamai parinkti gamtos garsai ir muzika leidžia susikurti savitą santykį su pasakojama istorija.

Žinodamas, kaip sudėtinga išlaikyti mažųjų žiūrovų dėmesį, režisierius pasitelkė įvairias raiškos priemones – šešėlių teatrą, šokių elementus ir spalvingas dekoracijas.

Jautrų ir įtaigų vaidinimą režisieriui Denisui Kazačiukui padėjo sukurti scenografė Irina Titovec, šviesų dailininkė Jana Boicova. Vaidina Natalija Sizova, Renatas Šavalijevas, Viktorija Sluckaja, Romanas Dadajevas.


Kas: Sankt Peterburgo Didžiojo lėlių teatro spektaklis "Šimtas keturiasdešimt dūžių per minutę".

Kur: Kauno valstybiniame lėlių teatre.

Kada: Balandžio 22 d. 12 val.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų