Lietuvos muzikos žvaigždės žengė M.A.M.A. raudonuoju kilimu

Lietuvos muzikos žvaigždės ir žvaigždutės renkasi į „Žalgirio“ areną. Likus dviem valandoms iki numatytos M.A.M.A. 2022 muzikinių apdovanojimų ceremonijos pradžios, čia prasidėjo raudonojo kilimo ceremonija.

Po dviejų metų, kai laukiamiausiu Lietuvos muzikos ir pramogų pasaulio renginiu vadinami apdovanojimai rengti pandemijos sąlygomis, jie vėl vyksta be jokių apribojimų. Pandemijos sąlygomis rengtas ceremonijas lydėjo skandalai. Po šios ceremonijos 2021 m. kelioms dešimtims asmenų buvo skirtos baudos dėl kaukių nedėvėjimo, o pernai skandalingu vadintas homoseksualios poros nuomonės formuotojų Naglio Bieranco ir Luko Griciaus bučinys M.A.M.A. scenoje.

Manoma, kad ir šiemet skandalo ar skandalėlio renginyje nebus išvengta – juk pasirodys ne tik ryškiausi ir populiariausi, bet ir skandalingiausi atlikėjai.

T. Biliūno/BNS nuotr.

M.A.M.A. apdovanojimų ceremonija, kurioje už praėjusių metų darbus įvertinami Lietuvos muzikos geriausieji, rengiama 12-ąjį kartą. Ceremonijos metu bus paskelbti nugalėtojai 14-oje kategorijų. Tradicinį nominacijų sąrašą šiemet papildė viena nauja nominacija – „Spotify“ grojaraščio M.A.M.A. TOP 40. Visą nominacijų sąrašą galima rasti čia: www.muzikosapdovanojimai.lt.

Nominacijų laimėtojai iki pat renginio griežtai laikomi paslaptyje. M.A.M.A. rengiančios asociacijos „Metų muzikos apdovanojimai“ pirmininkas prodiuseris Martynas Tyla žadėjo, kad tarp laimėtojų bus ne tik gerai žinomų, bet ir naujų vardų.

„Vieniems šie apdovanojimai bus maloni staigmena, kitiems – nusivylimas. Taip jau yra: M.A.M.A. apdovanojimuose kažkas laimi, kažkas pralaimi. O labiausiai laimi žiūrovai, klausytojai, lietuviškos muzikos gerbėjai“, – įsitikinęs M. Tyla.

Net į šešis M.A.M.A. apdovanojimus šiemet pretenduoja dainininkas Vaidas Baumila, Monika Liu – į tris. Dusyk nominuotas Vidas Bareikis ant scenos pasirodys su VDU kameriniu orkestru, o į metų alternatyvos nominaciją pretenduojanti grupė „Kamanių šilelis“ atliks kūrinį su šokių kolektyvu „Aura“.

Vieniems šie apdovanojimai bus maloni staigmena, kitiems – nusivylimas.

„Flying Saucer Gang“ grupės įkūrėjai – skandalingieji broliai Remigijus-Remis Retro ir Germanas-Gamka Daškevičiai – M.A.M.A. ceremonijoje konkuruos tarpusavyje: abu jie minimi „Metų proveržio“ nominacijoje. Be to, Gamka pretenduoja į statulėlę metų alternatyvos, o Remis Retro – progresyvaus pop kategorijoje. Metų kūrinio nominacijoje varžysis ir Remio Retro drauge su Natalija Bunke antram gyvenimui prikeltas hitas „Panelė iš Kauno rajono“.

Laukiami ir iš Londono grįžusios Beatrich, Jessica Shy, Monique, Justino Jaručio bei kitų žvaigždžių pasirodymai. Apdovanojimuose taip pat pasirodys garsi Ukrainos reperė Alyona Alyona.

Iki šiol nepaskelbti pretendentai į dvi nominacijas: apdovanojimų partnerė asociacija LATGA Metų autorių tradiciškai paskelbs tik renginio metu. Arenoje paaiškės ir tai, kam skiriamas garbingiausias M.A.M.A. apdovanojimas už viso gyvenimo nuopelnus lietuviškai muzikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Apolonas

Apolonas portretas
Labai gražus svingerių vakarėlis :))

pandemija

pandemija portretas
arenoje .............. net žvaigždės po kilimėliu palindo

daiGGGGtui

daiGGGGtui portretas
Nu jo...nesimokei rašyti dar?
VISI KOMENTARAI 77

Galerijos

Daugiau straipsnių