Link Kauno artėja įspūdinga klasikinių automobilių kolona

Nuo 3 dešimtmečio automobilių mediniais ratais iki Elvio Preslio amerikietiškų „laivų“ – tokia senovinių automobilių procesija rytoj Kauną turėtų pasiekti apie 13 val.


Rotušės aikštėje susirinkusieji turėtų išvysti apie 15 automobilių, o vėliau mašinos aplankys dar ne vieną šalies miestą.

„Mūsų tikslas – senovinių automobilių populiarinimas. Kolona šiandien jau pajudėjo nuo Klaipėdos, o vakare turėtų pasiekti Vilkaviškį, kur dalyviai žada pernakvoti. Kaune automobiliai Rotušės aikštėje stovės nuo 13 iki 15 val. – savivaldybė šiandien tam davė leidimą“, - „Kauno dienai“ pasakojo vienas žygio organizatorių kaunietis Šarūnas Žitkevičius.


Pirmą kartą organizuojamo žygio dalyviai tikisi, kad jis taps tradicija. Pasak Š. Žitkevičiaus, galutinis tikslas – Klaipėdos Jūrų šventė. Beveik kiekviename mieste prie žygio prisijungs po vieną ar keletą senovinių automobilių.


„Patikėkite, visi automobiliai važiuoja savo eiga, o, pavyzdžiui, 1925 metų automobiliui, nuvažiuoti iki Kauno – iššūkis. Nepaisant to, kad juos lydi dvi techninio aptarnavimo mašinos, iš 13 dabar jau teliko 11 automobilių. Iš viso žygyje planuojame turėti apie 30 automobilių“, - pasakojo automobilių entuziastas.


Jo teigimu, Rotušės aikštėje lankytojai galės išvysti ne tik senovines mašinas, tačiau ir ano laikmečio rūbais vilkinčius vairuotojus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Balys

Balys portretas
Kažkaip neteko patirti, kad pereitame šimtmetyje 20-iniais metais būtų automobiliai su mediniais ratais. Karietos buvo, bet ne automobiliai.

as

as portretas
gal pasitikrinkit ar tikrai teisingas šis teiginys: "Pirmą kartą organizuojamo žygio dalyviai"
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių