M. Levickis nepaliauja ieškoti sodraus akordeono skambesio: Botanikos sode rengia koncertą

Botanikos sodo erdvėse ketvirtadienio vakarą džiūgaus ir virkaus akordeonas. Pažaislio muzikos festivalio koncertą Botanikos sode rengia akordeonininkas Martynas Levickis.

Festivalio organizatoriai pažymi, kad rečitalis – ne toks jau dažnas reiškinys šio muzikanto kūrybiniame kelyje. Pirmiausiai todėl, kad ši koncerto forma – tikras iššūkis atlikėjui. Ji reikalauja ilgo ir nelengvo pasiruošimo, ypatingo detalumo ir kruopštaus darbo, siekiant prikaustyti publikos dėmesį.

„Akordeonas – tai vietos po saule vis ieškantis instrumentas, todėl man kaskart krenta didžiulė atsakomybė pristatyti gražiausias jo puses ir parodyti dar neatrastąsias“, – sako M. Levickis.

Kol dauguma klausytojų akordeonininką M. Levickį pratę sutikti sausakimšose salėse, stovintį prieš jo vadovaujamus ansamblius ar pasirodantį drauge su kitais atlikėjais, šis muzikos Don Kichotas vis dar nepaliauja ieškoti unikalaus solo akordeono skambesio.

O koncerto Kauno Botanikos sode programoje klausytojų laukia puokštė klasikinės muzikos kūrinių bei paties atlikėjo aranžuotos lietuvių liaudies dainos. Tad kauniečių bei jų svečių laukia intymus, grakštus ir jautrus pasirodymas, kuriame skambės klasikinės muzikos ir šiuolaikinių akordeono kūrinių interpretacijos. Koncerto „Martynas Levickis: solo“ programoje Philipo Glasso, Johanno Sebastiano Bacho, Francko Angelis, Isaaco Albénizo, Ástoro Piazzollos, Gioachino Rossinio, Johanno Strausso II bei kitų kompozitorių, taip pat ir M. Levickio lietuvių liaudies dainų aranžuotės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Neisiu

Neisiu portretas
Jau nusibodo jo garmoškė. Ir nuoširdumo jo atlikime nebeliko

Buvo

Buvo portretas
gražus vaikinas buvo garbanotais plaukais. Dabar išdarkė save.

Manau

Manau portretas
Šaunuolis Levickis! Geriausias akordeonistas pasaulyje.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių