Maironio lietuvių literatūros muziejuje pristatoma knyga apie poetą J. Marcinkevičių

Penktadienio vakarą Kauno senamiestyje, Maironio lietuvių literatūros muziejuje, vyks literatūros kritiko, Nacionalinės kultūros ir meno premijų laureato Valentino Sventicko knygos „Ką žino upė. Dar apie Justiną Marcinkevičių“ pristatymas.

2020-aisiais Justinui Marcinkevičiui būtų sukakę 90 metų. Naujas straipsnių ir užrašų rinkinys savaip pratęsia ankstesnę V. Sventicko knygą „Apie Justiną Marcinkevičių“, sulaukusią skaitytojų ir kritikos dėmesio, sakoma muziejaus pranešime.

„Polemizuojama su bandymais nuvertinti poeto kūrybą ir vaidmenį, pabrėžiama istorinio, visuminio požiūrio būtinybė. Pateikiama unikalių žinių apie Justino Marcinkevičiaus užrašų sąsiuvinius bei rankraščius. Trumpais eseistiniais škicais, parašytais paprastai ir nuotaikingai, prisiliečiama prie poeto biografijos ir kūrybos ypatumų, replikuojama jo oponentams, pasakojama mažai kam žinomų realijų“, – pažymi renginio organizatoriai.

Valentinas Sventickas. M. Morkevičiaus /  ELTOS nuotr.

Jie dar primena, kad straipsnių ir užrašų apie rašytoją J. Marcinkevičių rinktinės sutiktuvėse kartu su leidinio autoriumi dalyvaus rašytojo duktė Jurga Marcinkevičiūtė, aktorius Petras Venslovas, muziejininkas Remigijus Jakulevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
JUK TA DIDI POETA ŽMOGU IŠ SAJUDŽIO IŠEDE LANSBERGYS AR JAU PAMIRŠOT JUK MARCINKEVICIUS BUVO SAJUDYJE IR TAUTOS LABAI GERBEMAS TAI KGBistas IR PAŠALINO TEGUL DAUGIAU PARAŠO TIE KAS TUO LAIKU MATE TA SENIO ŠUNYBE

bitė

bitė portretas
Just. Marcinkevičius - jėga ir didybė! Daugelis lietuvių jį cituoja ir gerbia. ,,O, kaip auga vėliavos – ir kaip jų šešėlyje žmogus mažėja! Dirvonuoja apleisti laukai: širdys, neapykantos prižėlę,protai, baimės paukščių nutupėti."

Maironio nepripažino kaip genialiausio

Maironio nepripažino kaip genialiausio portretas
nes jis sakė-"Iš žydo lietuvio nebus niekada". O dabar dar į jo namus įkėlė vieną žydą, apsimetusį lietuviu.
VISI KOMENTARAI 4

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių