Maironio premija skirta poetui A. Balbieriui

Antradienį vykusiame Kauno miesto savivaldybės tarybos posėdyje politikai pritarė Lietuvos rašytojų sąjungos rekomendacijai skirti kasmetinę savivaldybės įsteigtą Maironio premiją poetui Aliui Balbieriui už poezijos knygą „Ekvilibriumas“.

Tačiau ateityje galimą kandidatą į šią premiją turėtų parinkti savivaldybės sudaroma Maironio premijos komisija. Siūlymą keisti ligšiolinę ne vienerius metus galiojančią Maironio premijos skyrimo tvarką pateikė Kauno miesto savivaldybės tarybos komitetas, kuruojantis švietimo ir kultūros klausimus.

ELTA primena, kad ši 3 tūkst. eurų premija paprastai skiriama būsimajam „Poezijos pavasario“ festivalio laureatui.

A. Balbierius virtualioje erdvėje pristatomas ne tik kaip poetas, išleidęs apie dešimt poezijos rinktinių, bet ir kaip žurnalistas, dirbęs etatiniu korespondentu ar redaktoriumi sostinės dienraščiuose bei savaitraščiuose. Periodikoje paskelbęs nemažai straipsnių gamtosaugos, kultūros, fotografijos temomis, yra aktyvus Lietuvos žaliųjų judėjimo dalyvis. Jis nėra kaunietis, bet su Kaunu jaunystėje jį siejo kelerių metų darbas miesto centre esančiame Tado Ivanausko zoologijos muziejuje. Tačiau mokslinio bendradarbio pareigos A. Balbieriui buvo patikėtos toli nuo Kauno, šio muziejaus padalinyje Ventės rage.

Kauno miesto savivaldybės įsteigta premija poetui bus įteikta per „Poezijos pavasario“ šventę, kuri dėl karantino šiemet, kaip numato Rašytojų sąjunga, vyks vasarą, liepos 26-rugpjūčio 9 dienomis.

Komentuodamas miesto tarybos sprendimą, Lietuvos rašytojų sąjungos Kauno skyriaus pirmininkas, rašytojas, dramaturgas bei teatro kritikas Gediminas Jankus paaiškino, kad A. Balbierius bus apdovanotas „Poezijos pavasario“ renginyje Kaune.

„Labai malonu, kad Maironio premijos steigėjai žvelgia plačiau ir, ją skirdami, neskirsto poetų nei į kauniečius, nei į vilniečius ar panevėžiečius. „Poezijos pavasario“ laureatas tradiciškai vainikuojamas Kaune, per renginį Maironio lietuvių literatūros muziejuje. Tiksliau – Maironio sode. Telieka tikėtis, kad karantino apribojimai jau netrukdys į šį sodą ateiti didesniam poezijos mylėtojų būriui“, – viliasi G. Jankus, vienas iš „Poezijos pavasario“ rengėjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių