Menininko D. Jonaičio kūrinių parodoje – devyni išskirtiniai jo tapybos darbai

Šiandien Kauno „Akropolyje“ atidaryta kauniečio menininko Daliaus Jonaičio paroda, kurioje nugulė 9 išskirtiniai jo tapybos darbai. Dalis iš jų – pirmą kartą viešai eksponuojami kūriniai, atspindintys visą menininko kūrybos kelią – nuo emigracijos D. Britanijoje iki pastarųjų metų gimtajame Kaune.

D. Jonaitis – kauniečiams puikiai pažįstamas veidas, pripažinimo sulaukęs ne tik laikinojoje sostinėje, bet ir visoje Europoje: jo tapybos darbus įvertino tokios vietos kaip modernaus meno galerija „Enter Gallery“ ir tokie mano pasaulyje žinomi žmonės kaip meno kritikas, interjero dizaineris Wiesław Topczewski bei meno kolekcionierius Loui Cotton. Tačiau pats kūrėjas neslepia, kad visur gerai, bet Kaune – geriausia.

„Jau skaičiuoju trejus metus, kaip iš emigracijos Didžiojoje Britanijoje grįžau į Kauną. Aš čia gimiau ir užaugau, todėl esu įsitikinęs, kad čia – geriausias miestas gyventi. Tačiau pastaraisiais metais užgimė noras dar labiau čia įsižeminti ir pasidalinti savo darbais su vietine bendruomene. Todėl ši paroda Kauno „Akropolyje“ – tai pirmasis impulsas pasidalinti savo kūryba. Šia ekspozicija noriu parodyti ne galutinį tašką, ar atskleisti vieną temą, bet orientuotis į visą savo kūrybos kelionę, atvedusią iki esamo momento”, – sakė D. Jonaitis.

Partnerio nuotr.

Autorius džiaugiasi galimybe savo darbus eksponuoti miestiečių itin pamiltame Kauno „Akropolyje“. Anot D. Jonaičio, prekybos centras nuolat siekia parodyti kauniečiams bei miesto svečiams unikalias parodas ir aukštos kokybės meną, pritraukti talentingus menininkus, todėl jam labai džiugu tapti vienu iš jų. 

„Mūsų lankytojai puikiai žino, kad Kauno „Akropolio“ erdvės nuolat pulsuoja neįtikėtinomis idėjomis, kūrybiškomis instaliacijomis ir unikaliomis iniciatyvomis. Visada stengiamės nustebinti ir pristatyti dar nematytų ekspozicijų, todėl labai džiaugiamės galimybe savo erdves atverti tokiems talentingiems vietiniams kūrėjams kaip Dalius“, – pasakojo Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Kuodytė.

Parodoje – daug asmeniškumo

Menininkas neslepia, kad ši paroda – labai asmeniška ir puikiai atspindi visą jo kūrybos kelią. 

„Ši paroda – man asmeniškai labai jautri. Joje eksponuoju darbus iš gyvenimo etapų, kurie buvo nepaprastai turtingi gyvenimiška patirtimi. Parodoje telpa ne tik pastarųjų metų kūryba, bet ir atsivežti paveikslai, tapyti Londone, Braitone ar gyvenant visai šalia vandenyno. Todėl juose telpa daugybė prisiminimų ir sentimentų. Jaučiu didžiulę pagarbą kiekvienam iš laikotarpių, jie tapo mano pagrindu dabarčiai ir rytojui“, – sakė menininkas.

Ši paroda – man asmeniškai labai jautri. Joje eksponuoju darbus iš gyvenimo etapų, kurie buvo nepaprastai turtingi gyvenimiška patirtimi.

 

Parodoje pristatomi devyni paveikslai, kurie labai skirtingi tiek stilistika, tiek technika. Anot autoriaus, nors tai nedidelė ekspozicija, kiekvienas paveikslas turi labai stiprią vizualinę estetiką, kuri įvertinta meno kritikų ir interjero dizainerių. Parodoje bus galima apžiūrėti autoriui labai reikšmingus darbus, tokius kaip „Perfection“ (liet. tobulybė) ir „Transformation“ (liet. transformacija).

„Ši ekspozicija yra unikali tuo, kad kiekvienas gali surasti joje sau artimą paveikslą: kai kurie paveikslai yra labai lengvi ir dideli, kiti – gilesni. Nors eksponuojami darbai labai įvairūs, mano akimis jie labai lengvai suprantami ir atviri visiems, net ir vaikams. Būtent mažiesiems mano paveikslai labai patinka, jie greitai atranda smalsumą ir susižavėjimą, dažnai klausinėja: „O kodėl čia nupieštas ratas?", – su šypsena pasakojo autorius.

Partnerio nuotr.

Menininkas kviečia ne tik pamatyti, bet ir pabandyti pajausti Kauno „Akropolyje“ eksponuojamus kūrinius – anot jo, paveikslai yra kur kas daugiau, nei dažai ant drobės su pavadinimais.

„Dažnai išgirstu neįtikėtinų istorijų apie nutikimus, stebint paveikslus ar turint juos namuose. Neretai žiūrint į paveikslą žmones apima ramybės, pilnatvės, harmonijos jausmas. Yra tekę girdėti, kad net kūdikiai nustoja verkti, jeigu jų lovytė pastatoma prie paveikslo. Ir čia nėra jokios mistikos ar reklamos – jūs patys pabandykite! Žmonės paveiksluose mato keisčiausius dalykus, kurių pats niekada nesugalvočiau įžvelgti. Todėl labai kviečiu ateiti, pamatyti ir pajusti tai patiems“, – kvietė D. Jonaitis.

Nemokama paroda Kauno „Akropolyje“ bus eksponuojama nuo rugsėjo 29 iki spalio 31 dienos. Ją rasite III-iame prekybos centro aukšte, renginių aikštėje. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Labai patinka M.Kulbio kūriniai

\\\\\.../////

\\\\\...///// portretas
Nužmogėjimas.

perfekt

perfekt portretas
dailininkas ir menininkas yra skirtingi dalykai. Dailininku reikia turėti talentą, o menininku gali būti bet kas ant drobės pavėmei, pašikai ir jau meno kūrinys.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių