Pereiti į pagrindinį turinį

Tūkstančiai kauniečių išbandė Lampėdžio ežero tvirtumą

2017-01-15 18:46

Neaišku, ko sekmadienio vakarą buvo daugiau – karosų ir ešerių po Lampėdžio ežero ledu ar ant jo susirinkusių čiuožikų, rogutininkų ir kitaip žiemos džiaugsmais besimėgaujančių kauniečių. Į diskoteką ant Lampėdžio susirinko tūkstančiai.

Tiek automobilių, kiek buvo pastatyta sekmadienį, aplinkinėse aikštelėse nebūna net karščiausią vasaros dieną. Užpildytos buvo aikštelės abipus ežero,  todėl automobilius žmonės palikti turėjo ir gerokai toliau, nei įprasta.

Pagrindinė scena su šviesomis ir garso įranga įsikūrė paplūdimyje kempingo pusėje, bet šokių muzika puikiai girdėjosi ir kitame krante.

Įprasta manyti, kad žiemos pramogos  – tik vaikų žaidimai, bet čia nuo šlaito čiuožė ir ledą pačiūžomis raižė absoliučiai visų amžiaus grupių atstovai.

„Ateiname ir paprastą dieną pačiuožinėti, bet dabar žymiai smagiau. Net ir geriausią dieną tiek žmonių neateina ant ledo, o minioje visai kitaip“, – kalbėjo su žmona ir vaiku atėjęs Darius.

Buvau labai pasiilgęs ledo. Kiek galima akropoliuose po stogu čiuožinėti.

Ant ežero eismas vyko keliomis juostomis. Nors paskutiniąsias kelias dienas Kaune snigo ir ežero ledas pasidengė neplonu sniego sluoksniu, bet didelis plotas buvo nuvalytas – tiek iniciatyvių kauniečių, tiek specialios technikos. Žmonės buvo nukasę savo aikšteles, o gydytojas ortopedas-traumatologas Vytautas Venclovas nuvalė ištisą magistralę, kuria zigzagais perčiuožti galėjai visą ežerą. Šia proga kauniečiai ir pasinaudojo. 

„Buvau labai pasiilgęs ledo. Kiek galima akropoliuose po stogu čiuožinėti“, – šypsojosi kaunietis Tomas.

Su vaikais atėjusi Adelė pasidžiaugė, kad susirinko sąmoninga visuomenės dalis.

„Tamsu, triukšmas, bet visai nebaisu. Vos vienas kitas bando gurkšnoti alų ar kažką stipresnio, bet tokioje minioje jie ištirpsta“, – kalbėjo moteris.

Diskoteka ant Lampėdžio vyko jau trečią kartą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų