Muzika ir poezija po Kačerginės pušimis

  • Teksto dydis:

Muzikos ir meno renginių ciklas "Kačerginės serenados" šiemet jau antrą kartą pakvies miestelio gyventojus ir kauniečius po atviru dangumi mėgautis klasikine muzika bei poezija.

Renginių ciklo sumanytoja ir organizatorė, po studijų JAV į Lietuvą grįžusi smuikininkė Barbora Valiukevičiūtė sako, kad Kačerginė ją patraukė savo išskirtiniu grožiu ir jaukumu. "Pušų apsuptyje išlikusi medinė architektūra, čia dar nepamatysi stiklinių parduotuvių ar biurų, Kačerginė tarsi susikūrė savo burbulą ir saugo autentiškumą", – kurorto autentiškumu džiaugiasi muzikė.

Renginio iniciatorės teigimu, šiais renginiais siekiama atkreipti dėmesį ir į šio šalia Kauno įsikūrusio miestelio kultūrinį potencialą. "Tarpukariu Kačerginė buvo žymių rašytojų, menininkų vasarvietė. Tad kultūra čia jau egzistavo, ir šiuos renginius matau kaip šios tradicijos tąsa", – sako ji.

Dar viena tradicija, kurią kviestų prisijaukinti ne vienus metus Jungtinėse Valstijose gyvenusi B.Valiukevičiūtė, – meno mecenatystė.

Dar viena tradicija, kurią kviestų prisijaukinti ne vienus metus Jungtinėse Valstijose gyvenusi B.Valiukevičiūtė, – meno mecenatystė.

"JAV nefinansuoja kultūros sostinių, valstijų ar miestelių, bet ilgą laiką gyvuojanti mecenavimo tradicija yra sektinas pavyzdys. Labai džiaugiuosi, kad ES rodo dėmesį kultūrai ir skiria finansavimą. Išties esu mačiusi labai įstabių pavyzdžių, parodančių, ką galima nuveikti turint tinkamą finansavimą. Tačiau vien tik ES pinigų neužtenka, dažnai nukenčia turinys arba menininko kišenė. Labai raginčiau kauniečius, o ir visus lietuvius prisijaukinti rėmimo idėją ir tapti mecenatais", – akcentavo B.Valiukevičiūtė.

Renginių Kačerginėje ciklo partneriai – "Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022" ir Kačerginės seniūnija. Vienas iš Europos kultūros sostinės tikslų – išplėsti kultūros lauką į rajono bendruomenes.

Anot B.Valiukevičiūtės, išėjimas iš įprastų kultūrinių erdvių atneša daug įdomių susidūrimų ir įspūdžių. "Pandemijos metu visi staiga susitraukė, iškilo kaimo ir gamtos reikiamybė bei trauka į regionus ar rajonus. Rajonai, miesteliai, kaimukai man yra labai įdomūs ir patrauklūs, o dažnai vietinės bendruomenės mielai įsijungia į renginius, padeda juos organizuoti", – sakė muzikė.

Visi renginiai nemokami ir draugiški vaikams bei augintiniams, iškyloms ir dviračiams.

Renginių ciklą rugpjūčio 8 d. atidarys Vytauto Mačernio 100-ojo gimtadienio minėjimas. Kačerginės seniūnijos kiemelyje aktorius Vladas Baranauskas skaitys jauniausio lietuvių literatūros klasiko eiles.

Rugpjūčio 15 d. Kačerginės seniūnijos kiemelyje skambės Wolfgango Amadeus Mozarto serenados styginiams. Rugpjūčio 28 d. čia bus pristatomi Dante Alighieri kūriniai – garsiojo Florencijos poeto sonetus skaitys aktorius Lukas Alsys. Renginių ciklą baigs rugsėjo 5-ąją į vasaros palydas pakviesiantys barokinės muzikos šedevrai, kuriuos atliks styginių ansamblio senbuviai ir jaunieji atlikėjai, dar tik besijaukinantys sceną.

Visi renginiai draugiški vaikams ir augintiniams, iškyloms ir dviračiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bgggg...kaimas kryskeleje

Bgggg...kaimas kryskeleje portretas
jei jinai is Amierikos tai agogogo,Amierika...

yja

yja portretas
visa Lietuva raudonuoja, bet visi maloniai kvieciami virusiuku pasimainyti ir nemokamai isigyti

ONa

ONa portretas
Tvartas ar sandelys tai yra asmeninis turtas, turi buti gražintas. Ko laisves alejoje ar Vilniuje žveryne klerkai nori pasisavinti žmoniu sandeliukus. Pinigai.turtas. Neblogai, ateis pas tave sakys tavo tevu tvartas buvo atiduok...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių