Pereiti į pagrindinį turinį

Muzikiniame teatre – paskutinė šio sezono premjera

Savaitgalį Kauno muzikiniame teatre pristatoma paskutinė šio sezono premjera – spektaklis vaikams apie muzikos pasaulį „Dryžuota opera“.

Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Savaitgalį Kauno muzikiniame teatre pristatoma paskutinė šio sezono premjera – spektaklis vaikams apie muzikos pasaulį „Dryžuota opera“.

Vaidotas Martinaitis, debiutuojantis kaip režisierius, nekantriai laukia premjeros, nors pripažįsta – statant spektaklį apie muzikos karalystę galvoje vis daugėjo klaustukų. Didžiausias iš jų – ar vaikai supras, ką kūrybinė grupė nori pasakyti.

„Kai įsibėgėja pats darbas, tampa dar sudėtingiau, kadangi reikia įsiklausyti, išgirsti ir pasistengti suprasti per vaikų mąstymą, per jų pasaulio įsivaizdavimą arba kaip mes įsivaizduojam, kad vaikai įsivaizduoja“, – sakė spektaklio režisierius.

Kompozitorius Antanas Jasenka, visai neseniai su scenografe Giedre Brazyte įvertintas Lenkijos teatrų apdovanojimais, teigia, jog muziką vaikams, kaip ir suaugusiems, reikia kurti rimtai – ji turi būti šiuolaikiška, atspindėti šiandienos poreikius, tematiką, apsisprendimus.

„Opera šiuo atveju yra edukacinė ir socialinė – nagrinėjami šeimos santykiai, vyro ir moters santykiai, vaiko–tėvų santykiai. Kalbant apie edukaciją – tai toks pažintinis žemėlapis, kelionė į muzikos pasaulį“, – kalba spektaklio kompozitorius A. Jasenka.

Pasak spektaklio scenografės, kostiumų ir grimo dailininkės Giedrės Brazytės, „Dryžuotoje operoje“ kiekvienas personažas, net choras, turi savo charakterį.

„Jeigu pauzės – tai auklės, kurios sustabdo, kurios neleidžia prasižengti, prižiūri, o bemoliai – tai tie, kurie yra neva buki, kuriuos reikia valdyti, bet šiaip geriečiai. Kiekvienas turi (savo charakterį – red. past.) – natos yra linksmos, lakstančios su savo mažais bateliais“, – pasakoja G. Brazytė.

„Dryžuotos operos“ premjera Kauno muzikiniame teatre – šį sekmadienį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų