Nacionalinio Kauno dramos teatro svečius iš užsienio domina Kultūros sostinės projektai

Savaitgalį į Nacionalinį Kauno dramos teatrą užsuko Austrijos „Bad Ischl – Europos kultūros sostinės 2024“ atstovės: meno vadovė Elizabeth Schweeger ir meno vadovės pavaduotoja Sonja Zobel.

Anot Nacionalinio Kauno dramos teatro vadovo Egidijaus Stanciko, viešnios domėjosi teatro projektais su „Kaunas ir Kauno rajonas – Europos kultūros sostinė 2022“ programos komanda, taip pat – ir ateities bendrų projektų galimybe.  

Šeštadienį Nemuno saloje vykęs Europos kultūros sostinės metų atidarymo renginys „Sukilimas“ sukvietė į Kauną skirtingų pasaulio šalių atstovus: esamų ir būsimų kultūros sostinių programos rengėjus, miesto partnerius. Tuo pačiu svečiai apsilankė ir Kaune esančiose kultūros įstaigose, meno kolektyvuose.

Nacionaliniame Kauno dramos teatre pabuvojo ir Sankt Peterburgo Kultūros komiteto pirmininko pavaduotoja Jelena Razdorskaja bei Užsienio reikalų komiteto tarptautinių ryšių skyriaus vadovas Aleksandras Ganinas. Susitikimo metu su generaliniu direktoriumi E. Stanciku buvo aptarti kultūrinio bendradarbiavimo variantai: dalyvavimas festivaliuose, kauniečių teatralų apsikeitimas režisieriais bei spektakliais su Sankt Peterburgo teatrais.

Tarptautinių susitikimų Nacionaliniame Kauno dramos teatre dieną užbaigė Rygos dienraščio „Diena“ kultūros žurnalisto Jegors Jerohomovics vizitas ir interviu, skirtas kultūros sostinės projektams bei teatro kūrybiniai krypčiai aptarti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Užsienio kultūros atstovai arba durni yra arba kažkas ne taip.Afriką ar bus kada kultūros užsienio sostinė. Kodėl tenai neskelbe kultūros sostine,juk pragyvenimas ir gyvrnimo lygis vos ne toks pat.Atvažiuok tu man iš užsienio domėtis kaip kultūros sostine, kada žmogus sunkiai gyvena toje Lietuvoje ,kad atlyginimai kaip Afrikoje.Keista ,bepročių grupė atvyko,atleiskite bet taip yra.

jo

jo portretas
LGBT.

tykiuosi

tykiuosi portretas
kultura o ne LGBT keista matyt zmogu tarp moteru
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių