Naktis Vytauto Didžiojo karo muziejuje

  • Teksto dydis:

Gegužės 18 d. Vytauto Didžiojo karo muziejus kviečia įsijungti į Muziejų nakties renginių sūkurį ir magišką naktį praleisti drauge.

Jūsų laukia pilnas išbandymų savanorio kelias, kurį dar prieš 100 metų įveikdavo patys drąsiausi, stebuklų kupinas iliuzionisto pasirodymas ir pirmą kartą organizuojamas pasivaikščiojimas muziejuje visiškoje tamsoje.

2019-ieji – Lietuvos Nepriklausomybės kovų atminimo metai. Lietuvos Nepriklausomybės kovos yra svarbus Lietuvos ir jos kariuomenės istorijos etapas. Jos įrodė, kad pradėta kurti Lietuvos kariuomenė yra pajėgi atremti bet kokį agresorių, net ir daug stipresnį, o dėka savanorių ir karių, ryžtingai stojusių ginti savo Tėvynės, Lietuva išsaugojo Nepriklausomybę. Per šią muziejų naktį turėsite išskirtinę galimybę praeiti visą savanorio kelią – nuo šaukimo tapti savanoriu iki mūšio fronte.

Jūsų kelionė 1919 m. savanorio keliu prasidės jau muziejaus sodelyje. Susipažinę su to meto aplinkos ypatumais sutiksite savanorį, kuris pakvies Jus pradėti išbandymų kelią – praeiti komendantūrą, pasitikrinti sveikatą ir gauti žaidimo lapą. Patvirtinus, kad esate sveikas, pradėsite ruoštis tapti kariu – žengsite į muziejų, kuriame Jūsų lauks ginklininko instruktažas – turėsite susipažinti ir išmokti užtaisyti ginklus. Po instruktažo Jūsų lauks kitas iššūkis – ne tik susipažinti su įvairiais to meto daiktais, bet ir atrinkti reikalingus savanoriui. Taktiniai pamokymai ir žinių įtvirtinimas – trečiasis savanorio išbandymas. Praėję šiuos tris punktus būsite pasiruošę pagrindiniam ir svarbiausiam išbandymui – mūšio frontui, kuriame patikrinsite savo taiklumą su pistoletu „Mauser C96“. Visuose punktuose ant muziejaus sodelyje gauto žaidimo lapo turėsite rinkti antspaudus, o atnešę juos į pirmąjį tašką – komendantūrą – būsite apdovanoti.

Sunkius išbandymus palengvins šaunios pramogos – galėsite įsiamžinti fotobūdelėje, apsilankyti poilsio erdvėje, kurioje Jūsų lauks Kauno technologijos universiteto komanda ir leis išbandyti interaktyvius žaidimus, o jau sutemus išvysite magišką iliuzionisto pasirodymą ir turėsite progą muziejuje pasivaikščioti visiškoje tamsoje, nes eiti miegoti anksti nesiruošiame. Tad gavęs šaukimą nedvejok, ateik į muziejų, išbandyk savanorio kelią ir sudalyvauk magiškos nakties nuotykiuose.

Apie muziejų naktį:

Tarptautinė muziejų taryba (ICOM) kasmet gegužės 18-ąją kviečia švęsti Tarptautinę muziejų dieną. Nuo 2005 m. organizuojamoje akcijoje Muziejų naktis dalyvauja ir Lietuva. Akcijos tikslas – pritraukti į muziejus bendruomenės narius neįprastu laiku – naktį. Prie šios akcijos kasmet prisideda ir Vytauto Didžiojo karo muziejus. Tai yra viena iš nedaugelio progų, kai Muziejus gali sulaužyti susiformavusius stereotipus, prisistatydamas visuomenei laisva forma.



RENGINIO PROGRAMA:

20.00–20.10 val. – dalyvauk iškilmingame renginio atidaryme

20.00–23.00 val. – išbandyk virtualią realybę ir fotopramogas

20.00–24.00 val. – pasinerk į aktyvų žaidimą „Praeik savanorio keliu“  ir stok į mūšį fronte

21.00–21.30 val. – pasiklausyk vakaro varpų koncerto

24.00–01.00 val. – išvysk magišką iliuzionisto pasirodymą

01.00–02.00 val. – pažink muziejų tamsoje



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu kaodel skleidziat dezinformacija?

Nu kaodel skleidziat dezinformacija? portretas
Buvau vakar su vaikais, visi gavome nemokamus bilietus. Nemokamas laikas 18-2.00. Ačiū organizatoriams, puikiai organizuota, labai patiko man ir paaugliams. Toks sventinė sestadienio naktis buvo. Faina.

Info

Info portretas
Nėra buvę nei vienam muziejuje, kad Muziejų naktį būtų parduodami bilietai. Šie renginiai yra nemokami.

...

... portretas
grazu viskas ten ..///neisiu keliu euru gaila /////
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių